Sisustustrendit 2018: Hienostunut glamour, sametti ja yksilöllisyys

Vuoden 2018 sisustustrendeissä pinnalle nousevat ylelliset, hienostuneet materiaalit sekä yksilöllisyys. Tummemmat värit valtaavat alaa skandinaaviselta vaaleudelta ja tumma puu sekä kromi palaavat materiaalipalettiin.

Värit

 

Vahvimmat nousijat väreistä ovat eri punaisen sävyt: terrakotta, tiili, savi, viinipunainen sekä myös vaaleammat punaisen variaatiot: nude, puuteri ja persikkaan taittavat sorbettisävyt. Harmaat sävyt ovat taittumassa ruskeanharmaaseen greigeen ja vaaleanruskeaan beigeen, mutta myös tummempia ruskean sävyjä näkyy jo.

 

 

Materiaalit

 

Materiaaleissa näkyy klassinen eleganssi ja hienostuneisuus. Pehmeä sametti valtaa sohvat ja sohvatyynyt sekä tummemmat puulajit, kuten tiikki ja pähkinäpuu näyttävät taas raikkailta. Metalleissa kromi on vahvin nousija. Metalleja sekoitetaankin nyt ennakkoluulottomasti keskenään ja samaan asetelmaan voi laittaa niin kullan, kromin kuin kuparinkin sävyjä. Vaaleat Carrara-marmorit saavat nyt rinnalleen vaalean kullanruskeaa Calacattaa ja vihreää Verdi Alpia.

 

Muodot

 

Kalusteissa näkyy nyt pyöreitä muotoja ja kaaria – sohvan muoto voidaan esimerkiksi ammentaa uusrokokoon kaarevista ammesohvista. Ylipäätään kalusteiden muotokielen kokonaisvaltainen pehmeneminen ja jopa syvänapitusten käyttö verhoiluissa ovat uusintoja tyylihistoriasta. Trendikkäin sohva- tai ruokapöytä on nyt pyöreän tai ovaalin muotoinen. Parkettilattioissa taas kalanruotoladonta on saatavilla nyt myös jo uusissa lamelliparketeissa. Heiniä ja koristeellisia oksia käytetään tänä vuonna paljon maljakoissa, mutta mikäli kukkakimppu hankitaan, on se yhä yleisemmin runsas barokkityyppinen asetelma.

 

 

Yksilöllisyys

 

Olipa sisustustyyli sitten mikä tahansa, näkyvät individualismi ja yksilöllisyyden tavoittelu nyt vahvana trendinä. Kodin sisustuksellisen ilmeen halutaan täydentävän omaa persoonaa ja erottuvan sisustuksen aikaan saamiseksi hankinnoissa suositaan nyt enemmän vintagekalusteita sekä uniikkeja taide-esineitä. Julisteiden rinnalle hankitaan aitoa taidetta ja kirpputoreilta löydettyjä käsintehtyjä keramiikka-astioita sekoitellaan kattauksissa tehdasvalmisteisiin astioihin.

 

Teksti ja kuvat: Tuija Talvitie