Helsingin parhaat sisustusputiikit

Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola paljastaa mielenkiintoisimmat sisustusosoitteet kotikaupungissaan Helsingissä.

Suurimmat sisustustavaratalot ja ketjuliikkeet löytyvät Helsingissä kaupungin ulkopuolelta ja ostoskeskuksista. Persoonallisia sisustusratkaisuja etsivälle Helsingin keskustan tuntumassa löytyy lukuisia mielenkiintoisia ja tyyliltään toisistaan poikkeavia putiikkeja.

 

Omat suosikkireittini keskittyy Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun rajaamaan kolmioon. Kierros kannattaa aloittaa aamukahvilla Cafe Kokossa. (Kalevankatu 31 A 6, sisäpihan kautta toiseen kerrokseen) Samasta osoitteesta löytyy myös vintageliike Roomage. Roomage myy käytettyjä industrial -henkisiä kalusteita sekä sisustustavaraa. Kokko tarjoaa erikoiskahvien lisäksi, raikkaita mehuja, smoothieta sekä herkullisia raakakakkuja. Interiööri on pieniä yksityiskohtia myöten harkittu.

 

Seuraava samansuuntainen katu kohti Bulevardia on Lönnrotinkatu ja sieltä uusin suosikkini on boheemin sisustajan ja bohopukeutujan taivas: Destiny Store. (Lönnrotinkatu 15) Putiikin tumma interiööri ja vaihtuvat upeat esillepanot antavat ideoita oman kodin detaljeihin. Mieleen jää päällimmäisenä ajatus, miten niin synkkä voikin samalla olla niin söpöä?

Kalevankadun ja Tehtaankadun välinen osuus Fredrikinkadusta on täynnä poikkeamisen arvoisia pikkuliikkeitä: Dotsin alakerrasta löytyy valikoima ruotsalaisen Edbladin lifestyle -tuotteita, (Fredrikinkatu 34), Primaverasta (Fredrikinkatu 41) mm. upeita valaisimia ja uniikkeja tekstiilejä, teollisuushenkistä rouheutta Perobasta (Fredrikinkatu 33)  ja mm. Tine K:n tuotteita ja Ylva Skarpin grafiikoita Nougatista (Bulevardi 11) sekä ja huippulaadukkaita valaisimia ja sisustustuotteita Zarrosta (Fredrikinkatu 37).

 

Casuarina on oma ikisuosikkini. Omistaja Vivekalla on lahja löytää maailmalta kauneimmat esineet ja kalusteet ja luoda etnistä ja modernia yhdistämällä viihtyisiä ja ajattomia tiloja asiakkaille sekä vaaleaan ja avaraan liiketilaan. (Fredrikinkatu 30).

 

Pieni ja suloinen lifestyle putiikki Prologue on yksi uusimmista tulokkaista. Valikoimasta löytyy rakkaudella valittuja tuotteita sisustuksen viimeistelyyn. Jos haluat kotisi tuoksuvan mieleenpainuvan hyvälle, olet oikeassa osoitteessa (Uudenmaankatu 27). Saman tyylitaiturin omistamat Pino (Fredrikinkatu 22) , Viale (Bulevardi 5) ja Armas (Vuorimiehenkatu 16) sijoittuvat myös sisustuskolmiooni ja ovat kaikki tutustumisen arvoisia toisistaan poikkeavalla valikoimallaan.

 

Kaunein liiketila löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 18. Papershop – paperikauppa vie aikamatkalle niihin päiviin kun ystävää varten valittiin kauneinta kirjepaperia ja viestit rakkaalle kirjoitettiin kaunokirjoituksella. Perinteisten paperitavikkeiden lisäksi valikoimaan kuuluu esim. moderneja printtejä ja kalentereita.

 

Papershopin kulmalta kannattaa kääntyä Iso Roobertinkadulle ja poiketa perinnerakentamista kunnioittavassa Smyygissä, Design -liike Formverkissä sekä Annankadulla Lokalissa (Annankatu 9). Lokal on Gallerian ja kahvilan valloittava kokonaisuus, jonka mielenkiintoiset näyttelyt tarjoavat silmän ja sielunruokaa. Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt esittelevät suomalaisten tunnettujen sekä nousevien taiteilijoiden töitä esim. keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja lasiastioita.

 

Samasta korttelista Diana -puiston laidalta löytyvät Vitra (Yrjönkatu 8) ja Fritz Hansen Store (Yrjönkatu 12-14).

 

Kolmio sulkeutuu Bulevardin kulmalla Granit:iin ja taitaa olla lounasaika. Pohjois-Esplanadilta löytyy Ravintola Aino (Pohjoisesplanadi 21) ja Etelärannasta Ravintola Block by Dylan. (Eteläranta 18). Sekä Aino että Block ovat oman Apricus -suunnittelutoimistoni käsialaa. Matkan molempiin voi taittaa kävelemällä suosittua turistireittiä Espan puiston läpi, kohti Kauppatoria.

 

Tärpit muihin kaupunginosiin:
Alppila: Cilla´s
Arabia: Arabia Keskus
Kallio: Wanha Kaarle
Kruunuhaka: Mariankadun Olkkari
Lauttasaari: Plume Story
Munkkiniemi: Antiikkiliike Annima
Sörnäinen: Moko Market
Töölö: Temp
Vallila: Forme

 

Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola
www.apricus.fi
suvi-maria@apricus.fi
050 435 5355