Heinolan parhaat sisustusliikkeet

Heinola on viehättävä kesäkaupunki Kymenvirran rannalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Heinolan erityinen vahvuus on kaunis ja puhdas luonto harjuineen ja vesistöineen. Pikkukaupungin ainutlaatuiseen tunnelmaan kannattaa tutustua ja poiketa samalla paikkakunnan sisustusliikkeissä.

Heila

Mökkituliainen, vieraslahja tai saunapuut löytyvät Heilan kädentaitajien osastolta. Heilan tuotevalikoimassa on suomalaisen käsityötaidon parhaimmistoa, sukupolvelta toiselle siirtynein menetelmin valmistettuja. Hyllyiltä löytyy käsinkudottuja mattoja, pärekoreja ja keramiikkaa.

– Erityiseksi hittituotteeksi on noussut Lyyti lypsyjakkara, kertoo Heilan toriemäntä Eila Eerola. Heinolalaisen hienopuuseppä Jari Karppisen valmistamaa jakkaraa menee koteihin ja mökeille, niin eteisiin kuin makuuhuoneisiin. Jakkaraa on saatavana kaikissa karamelliväreissä ja toki myös puun värisenä.

Heilan kaupasta saa myös nautinnollisia makuelämyksiä lähialueen pientuottajilta, kuten viljapossua ja tilaviinejä.

Työmiehentie 35, 18200 Heinola

 

Sisustustalo Pikko

Perinteinen palveluun perustuva huonekalujen ja sisustustuotteiden sisustustalo Pikko myy useiden kotimaisten huonekaluvalmistajien tuotteita. Kauppias Tapio Viljander on panostanut laadukkaisiin tuotteisiin ja laajaan valikoimaan.

Sisustustalosta löytyy kaikki kodin huonekaluista ja sängyistä aina mattoihin, tyynyihin ja kesäkalusteisiin.

Vuohkalliontie 8, 18200 Heinola

 

Sisustus- ja lahjakauppa Ainomaria

Heinolan keskustassa, torin laidalla sijaitsevasta Ainomariasta löytyy kaikki romanttiseen kattaukseen ja kodin sisustamiseen. Valikoimissa on laadukkaita tapetteja ja verho- ja verhoilukankaita sekä valmiita tyynyjä ja päiväpeitteitä.

Ainomarian erikoisuus on laadukkaat silkkikukat ja viherkasvit, jotka ovat erityisesti paikkakunnalla olevien vapaa-ajanasukkaiden suosiossa. Ne kun ovat hoitovapaita.

Kaupan yhteydessä on mahdollisuus pienimuotoiseen kahvittelunautiskeluun uudessa kahvipisteessä. Neljä istumapaikka liikkeen edessä ulkona ja sisätiloissa on toiset neljä paikkaa, joista on järvinäköala Jyrängönvirtaan.

Kauppakatu 8, 18100 Heinola

 

Finlayson tehtaanmyymälä

Keskustan tuntumassa, Hevossaaressa sijaitsee Finlaysonin tehtaanmyymälä, josta on mahdollisuus löytää tarjoustuotteita, I- ja II-luokan tuotteiden tarjouksia, Familon peite- ja tyynymallistoja, mallikappaleita ja metrikankaita.

Tulevaa rapukautta ajatellen punaiset ja valkoiset rapuliinat odottavat hyllyssä rapuillallisia.

Satamatie 12, 18100 Heinola

 

Teksti ja kuvat: Maija-Riitta Mustonen

 

Lue lisää: 

Tukholman parhaat vintagekaupat

Kaunis kesäkeittiö – näin teet tyylin