Habitare 2019 korosti aisteja, luonnonmateriaaleja sekä vastuullisuutta

Vuosittain syyskuussa järjestettävän, Suomen suurimman sisustusalan tapahtuman Habitaren teemana oli tänä vuonna Mindspaces – Mielen tiloja. Teema liikkui materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välissä korostaen aisteja ja vastuullisuutta.

Kotimaisia laadukkaita vuoteita ja petivaatteita valmistavan Matrin osaston pyöreän pehmeät muodot ja samettiset tekstiilit houkuttivat koskettelemaan.

Vaikka ostokäyttäytyminen muuttuu hitaasti ja kulutushysteriasta on vaikea luopua, miettii yhä useampi kulutuskäyttäytymistään myös sisustusostoksilla. Habitare 2019 tarjosikin iloisen yllätyksen niin kierrätyshenkisyydellään kuin kestävän kehityksen tuoteinnovaatioillakin.

Tikaun tuotteissa käytetään pääosin kierrätettyjä materiaaleja sekä luonnon raaka-aineita kuten värjäämätöntä villaa, luomupuuvillaa, juuttia sekä banaanikuitua.

Erityisesti messujen ekologinen kierrätysideologia näkyi Suomen Pakolaisavun Empathy Movementin ja kotimaisen Tikaun kuratoimalla Eettisella alueella. Alueella esiteltiin yrityksiä ja tuotteita, joiden taustalla toimivat kestävän kehityksen periaatteet ja halu tehdä maailmasta parempi.

Suomen Pakolaisavun Empathy Movement -liikkeen Koti kuuluu kaikille visio tähtää pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamiseen. 

Luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan olivat isossa roolissa myös muiden osastojen esillepanoissa.

Myös kylpyhuonemallistoissa näkyi materiaaleissa kierrätysteema ja luonnonmukaisuus.

Kylpyhuoneen kalusteita massiivipuukomposiitista valmistava Woodio palkittiin Habitare-messujen yhteydessä Vuoden Designteko -tunnustuksella.

Vieser on suomalainen lattiakaivojen valmistukseen ja myyntiin keskittyvä perheyritys, jonka juuret ovat syvällä pohjanmaalaisessa ammattitaidossa. Osastollaan yritys esitteli Natural by Vieser-malliston, jonka kaikki tuotteet perustuvat luonnonmukaisuuteen. Lattiakaivojen kansimateriaalit ovat joko kosteuden kestävää Accoya puuta, kivipuristetta tai pulverimaalattua, ruostumatonta terästä.

Kaikki osaston puuosat ovat kosteudenkestävää Accoya puuta.