Habitare 2015 – parhaimpia paloja messuilta

Habitare-messut on yksi syksyn odotetuimpia tapahtumia. Sisustajille ja sisustuksesta kiinnostuneille riittää katseltavaa ja inspiraation aiheista, kun Messukeskuksen hallit täyttyvät eri sisustusalan tekijöistä ja uutuustuotteista. Kokosimme alle 10 tämän vuoden mielenkiintoisinta juttua messuilta.

1. Kannustalo

Kannustalon tunnelmallisesti sisustettu talo on ehdottomasti vierailun arvoinen. Tummaksi petsatut vaneriseinät ja kaunis klassinen sisustus saa kävijän huokailemaan ihastuksesta. Keittiössä on kaunis messinkinen hana ja allas, myös kylpyhuonetilat ja sauna ovat upeat.

osasto 7h39

 

2.  Trash Cuisine

Tällä osastolla kannattaa vierailla katsomassa vinkkejä miten keittiön voi suunnitella ekologisesti ja edullisesti. Innovatiivisia ratkaisuja löytyy mm. raaka-aineiden kasvatushyllystä aina laatikonvetimiin saakka.

osasto 6a71

 

3. Sementtipinnoitteita ja 3D elementtejä

Cement Designin monikäyttöistä sementtipinnoitetta on saatavilla useissa herkullisissa sävyissä.  Mannerlaatan 3D sisustuslaatat voidaan maalata oman maun mukaan. Ekologiset ja ympäristöystävälliset tuotteet on valmistettu bambukuidusta, ruokosokerista ja sellusta.

Mannerlaatta Oy:  osasto 6e71

 

4. Kiinnostavia uutuustuotteita

Mai-tuoli: Aino Michelsenin suunnittelema kaunis rottinkituoli on saanut inspiraation vietnamilaisesta Nón Lá –hatusta ja on herättänyt paljon huomiota mediassa.

osasto aHead

 

Shingly-kaappi: Esko Ihalaisen suunnittelema veikeä lipasto ei jätä kylmäksi. Huonekalu saa olla hauska ja näyttävä.

osasto aHead

 

VAJA-astiat: Skandinaavinen muotoilu ja herkän kaunis kuviointi yhdistyvät näissä kotimaisissa posliiniastioissa, jotka valmistetaan Porvoossa. Toivottavasti nämä löytävät monen suomalaisen perheen koteihin.

osasto 7m40

 

Lempi-hylly: lumoava seinähylly sopii niin kylpyhuoneeseen, makuuhuoneeseen, eteiseen jne, Suunnittelija Anni Pitkäjävi, valmistaja Hakola.

osasto 6h120

 

5. Vaalea sauna

Sauna, joka on kuin raikas kesäinen tuulahdus. Vaaleat sävyt ja lepotuolit tuovat rannikon mieleen. Valmistaja Tammiston Puu.

osasto 7c31

 

6. Matot

Forme: Graafiset ja näyttävät matot sopivat skandinaaviseen sisustukseen. Valikoimaa löytyy mustavalkoisesta aina rohkeampaan värilliseen kuosiin.

osasto 6k94

 

Eija Rasinmäki: perinteisesti kudottua mutta modernin ulkonäön saanutta messu-uutuutta, Punosta, tullaan näkemään jatkossakin sisustuslehtien ja –blogien sivuilla.

osasto 6f119

 

Finarte: mm. Saana ja Olli ovat suunnitelleet Finartelle kolme eri mattokuuosia, joita saa eri sävyissä. Veikkaamme näistä seuraavia trendimattoja.

osasto 6h139

 

7. Uusi ilme verhoilemalla

Laitalan kustavilaiset tuolit on päällystetty ennakkoluulottomasti Marimekon Räsymatto-kankaalla. Lopputulos on raikas ja särmikäs.

 

8. Valaisimet

KÄPY-valaisin: Matilda Palmun modernit valaisimet hehkuvat upeissa väreissä.

osasto aHead

 

Philips: langattomalla ohjauksella toimiva valaistus on tulevaisuuden kodeissa arkipäivää. Philips esittelee messuilla konttiin rakennetussa huoneessa teknologiaa.

osasto 6a101

 

Kulinaristi- valaisin: kujeileva valaisin kootaan messinkiputkista. Tämän voin ripustaa ilahduttamaan ruokapöydän päälle tai vaikkapa makuuhuoneeseen. Valmistaja designverstas Omana.

osasto 7b39

 

9. Poimintoja sisustusliikkeistä

Destiny: mustanpuhuvaa rockglamouria tarjoileva Destinyn osasto on pullollaan ihanuuksia, joita yksinkertaisemmankin sisustustyylin ihannoijan on vaikea vastustaa.

 

Aada Sisustus: neljään huoneeseen jaettu osasto esittelee eri sisustustyylejä, joille kaikille on yhteistä runsaus joko väreissä tai muodoissa.

osasto 6m139

 

Plootu: Sasu’s Playhousen ja A&A Designin yhteinen sisustusliike tarjoaa silmänruokaa niille, joita kiinnostaa persoonalliset puukalusteet sekä teollisuustyylinen sisustaminen.

 

10. Teemu Järven eläinaiheiset kuvat

 

Perinteisillä tekniikoilla tehdyt herkät kuvat vievät ajatukset luontoon. Kannattaa käydä ihastelemassa paikan päällä messuilla ja ostaa taidetta omaan kotiin.

osasto 7k59

 

Avoinna yleisölle 10.-13.9.2015, Messukeskus

www.habitare.fi