Eteinen – ensivaikutelma kodistamme

Monessa kodissa eteisestä muodostuu tahtomattaankin varaston kaltainen paikka, mihin kerääntyy muusta tilasta ylijäänyt tavara – harrastusvälineet, käyttämättömät päällysvaatteet, laukut jne. Eteinen toimii kodissamme kuitenkin johdatuksena muihin tiloihin ja syytä olisi perehtyä sen suunnitteluun yhtä tarkasti kuin minkä tahansa kodin tilan – vaikkapa eteisessä ei paljon aikaa vietetä.

 

Riippuu pitkälle olemassa olevasta tilasta sekä perheenjäsenien määrästä minkälaisia huonekaluja eteiseen sijoitetaan. Iso lapsiperhe tarvitsee eteisessä varmasti enemmän säilytystilaa verrattuna yksin asuvaan. Lapsiperheelle voi sopia lattiasta kattoon ulottuva säilytysjärjestelmä jalkinehyllyineen, säilytyskoreineen sekä ripustuskoukkuineen. Yksin asuvalle urbanistille tai vastaavalle pariskunnalle saattaa riittää pelkästään hattuhylly.

Usein säilytystila piilotetaan eteisessä liukuovien taakse. Aamukiireessä saattaa niiden siirtäminen kaapin puolelta toiselle osoittautua ärsyttäväksi. Liukuovista kätevämmät ovat kaapinovet, joiden avaaminen mahdollistaa heti kokonaisen katsauksen kaappiin. Sellaisten käyttö vaatii tosin eteiseltä jossain määrin tilavuutta. Kaapinovina voi käyttää myös vaierilla liikkuvaa kangasta – sitä on huoletonta siirtää ja se vie vähän tilaa.

 

Kaapinovien taakse piiloutuva säilytystila antaa eteisestä siistin ja avaran vaikutelman. Sellainen ratkaisu edellyttää eteiseltä myös tilavuutta. Kuvassa oleva eteiskaappi on australialaiselta valmistajalta Team7. Kyseistä tuotemerkkiä myy Suomessa Boknäs.

 

City- eteiskalustosarja sisältää lattialla seisovia erikokoisia naulakko-hyllyjä sekä jalkinetelineen. Design Tarmo Luisk, valmistaja virolainen 4room.  Kuvassa näkyvän naulakon hinta 97 €, hattuhylly 85 € ja jalkinehylly 105 €, www.4room.ee

 

Kevytilmeinen hattuhyllyn (väri valkoinen) on suunnittelut Olof Kolte ja sitä valmistaa ruotsalainen Maze. Hinta: 110 €, www.scandinaviandesigncenter.fi