CAN – yksin kannettava sohva

Sohva voi olla yksi muuttokuorman painavimmista esineistä, jos kyseessä ei satu olemaan pianon omistaja. Monet sohvamallit ovat yksirunkoisia, joten niitä ei voi purkaa osiin muuttoa helpottamaan. Tanskalainen valmistaja Hay esitteli äskeisillä Milanon messuilla Ronan & Erwan Bourollecin suunnitteleman CAN-sarjan, jonka sohvan ja lepotuolit saa purettua osiin litteisiin paketteihin.

 

Esimerkiksi kolmen istuttavan sohvan kokonaispaino on 60 kg ja se pakataan kolmeen eri laatikkoon. Sohvan kuljettaminen on helpompaa kuin koskaan. Parhaimmassa tapauksessa pystyy yksi henkilö kantamaan sohvan paikasta toiseen – riippuen toki välimatkasta ja kantajan kunnosta. Sarjan lepotuolin saa osiin samalla periaatteella.

 

Sohvan runko koostuu yksittäisistä kokoonpantavista metalliosista. Rungon päälle pingotetaan tekstiilipäällysteet ja viimeisenä laitetaan paikoilleen tyynyt.

 

Nojatuolien ja sohvan erivärisiä runkoja ja päällisiä yhdistelemällä saa raikkaita kokonaisuuksia.

 

CAN-sohvaa suunnitellessaan oli Bourollecien veljesten tavoitteena virkistää koko sohvan idea. Se on yksinkertainen, rento ja jokaiselle sopiva.