Vivola – Asuntomessujen suosikkikohde

Tämänvuotisilla Vantaan asuntomessuilla panin merkille itselleni kaksi positiivista ilmiötä. Ensinnäkin sen, että messuilta löytyi monia mielenkiintoisia kerrostalokonsepteja ja kohteita kuten myös sen, että messukohteiden valaistusratkaisut ovat kehittyneet huomattavasti verrattuna aikaisempiin vuosiin. Suosikkikohteeni messuilla oli kuitenkin omakotitalo – Vivola-talo.

 

Kyseessä on massiivipuurakenteinen Vivola Oy:n rakentama omakotitalo, jossa kaksi kerrosta, neljä huonetta ja kohtuullinen määrä neliöitä – 153 + 6 m2 sauna. Talo on toteutettu CLT-rakennustekniikalla. CLT on monikerroksinen massiivipuulevy, joka koostuu kerroksittain kohtisuoraan toisiinsa liimatusta massiivipuusta. CLT painaa vain 20 prosenttia vastaavaan betonielementtiin verrattuna. Puutalo edustaa myös ympäristöystävällisintä rakennusta – puumateriaalin voi sen elinkaaren lopussa kierrättää energiaksi.

 

 

Messutaloista muodosti Vivolan ulko- ja sisätila mielestäni parhaimman sekä kompaktimman kokonaisuuden. Sisäviimeistelyssä minua viehätti ettei tiloissa näkynyt lattia- eikä kattolistoja – se teki tilasta kevyen ilmavan. Puuta esiintyy paljon sisäviimeistelyssä, joka on puutalon kohdalla kaiketi luontevaa. Sisätilojen puupinnat ovat käsitelty valkoisella puuvahalla, jolloin puusyyt ovat näkyvissä ollessaan kuitenkin rauhallinen tausta muulle sisustukselle.

 

 

Talon arkkitehti on Tapani Taukkunen ja sisustussuunnittelusta vastasivat Ulla Koskinen ja Eeva Takkunen.