Viherperhe-koti Äijälärannan tornitalossa

Nyt kesän kynnyksellä on sopiva hetki esitellä viimeinen teema-asunto Jyväskylän asuntomessujen Maailmanpylväs -kerrostalosta. Aikaisemmin olemme esitelleet samasta talosta maskuliinisen Äijä- ja naisellisen Drama Queen-asunnon. Kolmas ja viimeinen, Viherperhe-niminen teema-asunto on suunniteltu kuvitteelliselle perheelle, joka on muuttanut Maailmanpylväs -kerrostaloon Hongkongin pilvenpiirtäjästä. Kohteen, kuten kaikki muutkin teema-asunnot, suunnitteli Milla Alftan.

Viherperhe haluaa kätevää kerrostaloasumista, joka sopii perheen ekologisiin elämänarvoihin ja elämäntilanteeseen lapsiperheenä, mutta ei vaadi ääriratkaisuja kuten sähköttömyyttä tai omaa perunapeltoa. Sen sijaan viherkasvit saavat rehottaa sisustuksessa valtoimenaan.

 

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä avointa tilaa, johon materiaalin lämpöä tuo puusepän tekemä paanuseinä. Tila pitenee sujuvasti avaralle parvekkeelle.

 

Keittiösaarekkeen ruokailutilaan aukeava osa toimii kätevänä vitriinikaappina. Ruokapöydän valaisimina toimivat sinkkiämpäri.

 

Keittiökaapit ovat hauskasti kaksivärisiä.

 

Saarekkeen ja työpinnan materiaali on käytännöllinen kivi.

 

Olohuoneen katseenvangitsija on seinään ja kattoon maalattu puukuvio, jonka jotkut oksat ovat jopa oikeasti kolmiulotteisia. Harmaassa seinässä on hyllysyvennykset, joiden vaaleanvihreä sävy nostaa ne kivasti esille.

 

Käytävän yksi seinä on maalattu liitutaulumaalilla. Tavallisesta korkeammat harmaat lattialistat tekevät tilasta arvokkaamman.

 

Vanhempien makuuhuoneessa on perinteisten ovien sijaan käytetty liukuovia.

 

Makuuhuoneesta pääsee suoraan ikkunalliseen vaatehuoneeseen.

 

Sängynpäädyn päätyseinässä on osittainen panelointi, joka päättyy pieneen hyllyyn – kätevä paikka pikkuesineille sekä tauluille.

 

Runsaat kangasverhot tuovat makuuhuoneeseen mukavaa pehmeyttä.

 

Kattosyvennyksen reunan taakse piiloutuu valonlähteet, jotka antavat tilaan miellyttävää epäsuoraa valoa

 

Lasten makuuhuone on neutraali ja miellyttävän rauhallinen.

 

Asunnon maanläheinen värikartta jatkuu pesuhuoneessa ja saunassa.

 

Peili- ja lasipinnat muodostavat puumateriaalin ja luonnonsävyjen kanssa sopivan kontrastin.

 

Tilavaa parveketta voi verrata kunnon huoneeseen, joka toimii kesäisin olohuoneen jatkona.

 

Kekkilän jalallinen viljelylaatikko mahdollistaa olla puutarhuri myös kerrostalon parvekkeella.