Unelma omasta talosta

Valtaosa suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa. Koti on suomalaisille yksi elämän peruspilareista. Ennen vanhaan kuului sanonta ”ettei se ole mies eikä mikään, joka ei perheelleen taloa rakenna”. Omasta talosta unelmoidaan ja haaveillaan edelleenkin, mutta toteutetaan talotehtaiden eri valmiusasteisilla talopaketeilla. Yhä harvempi haluaa osallistua itse rakentamisprojektiin.

Omakotitalot mitoitetaan perheen tarpeisiin, vanhoja ylimitoituksia ei nykyisin enää tehdä. Yleistrendi talojen neliökoossa on pienempää päin, keskikoko vaihtelee tällä hetkellä noin 120 m² – 150 m². Nykyisin kiinnitetään huomiota myös talojen ekologisuuteen ja asumisen terveysnäkökohtiin, joka on nostanut varsinkin hirsitalojen kysyntää. Myös talojen uusi värimaailma noudattaa sisustuksesta tuttuja tummia sävyjä.

Kannustalon Black Edition – mallisto sai alkunsa eräästä koti-illasta, jonne tuli mustiin pukeutunut pariskunta, joka kertoi haaveilevansa perinteisen näköisestä Rauhalasta – mustana.

– Kuultuamme useita samankaltaisia toiveita lyhyen ajan sisällä useilta muiltakin kodin ostajilta, päätimme kokeilla miltä kartanomainen Venla-talomme näyttäisi mustana, kertoo toimitusjohtaja Mika Uusimäki Kannustalolta. Julkaisimme vielä testimielessä talomallin kuvan sivuillamme ja koska palaute oli niin positiivista, päätimme tehdä täysin mustan talokokoelman.

Kannustalo valmistaa sekä moderneja että perinteisemmän näköisiä taloja.
– Yhä harvempi haluaa itse osallistua rakentamisprojektiin, mutta sisustusmateriaalien valintaan asiakkaat osallistuvat aktiivisesti sisustussuunnittelijoidemme kanssa, sanoo Uusimäki.
 

– Tällä hetkellä kiinnostus on melko yksinkertaisissa, moderneissa ja yksitasoisissa taloissa, joissa neliöt vastaavat perheen todellista tarvetta, sanoo markkinointipäällikkö Sanni Pietiäinen.

Fiksu – talon muunneltavuutta lisää talon yhteydessä oleva erillinen tila, joka muuntuu joko työhuoneeksi, nuoren tai isovanhemman yksiöksi.

Asunnon hankintaan vaikuttavat sekä taloudelliset että tunneseikat. Hirsitalot ovat olleet aina suomalaisten mieleen. Kuusamo Hirsitalojen Nuuna vastaa asiakkaiden toiveisiin ekologisuudesta.
– Asiakkaamme arvostavat asumisen toimivuuden lisäksi talonsa yksilöllisyyttä sekä pohjaratkaisun että ulkonäön suhteen, kertoo markkinointipäällikkö Harri Mäkelä.

Kivitalopuolella talotyypit ovat pienentyneet ja arkkitehtuuri selkeytynyt takavuosiin verrattuna. Kivitaloissa tyypillisintä ovat isot maisemaikkunat ja liukuovet.

Pienten tonttien vuoksi myös isoihin terasseihin satsataan tyypillisesti paljon.
– Meiltä saa kodin jopa täysin valmiina, jopa maatöineen ja projektijohtoineen, sanoo Basso-Kivitalojen markkinointipäällikkö Juuso Kallioranta. Suurin osa ostajistamme on kiinnostunut valmiista talosta.

Basso-Kivitaloja suunnitellaan ja valmistetaan myös pienempiä perheasuntoja, 100m²-120m², joiden kysyntä on tällä hetkellä voimakasta.

Basso-kivitalojen asiakkaiden käyttöön kuuluu sekä sisustus- että valaistussuunnittelu.

 

Lähteet:

www.kannustalo.fi www.herrala.fi www.kuusamohirsitalot.fi www.bassotalo.fi