Seinäjoen asuntomessut 2016: toimituksen suosikit

Rakentajien ja sisustajien kesän kohokohta on vihdoin avoinna yleisölle. Seinäjoella 43 näyttelykohdetta odottaa vierailijoita.

Messualueella Pruukinrannassa on paljon mielenkiintoisia ja kauniita koteja. Rakennus- ja sisustustyylit ovat sopivan vaihtelevia ja jokaiselle messukävijälle löytyy ideoita ja inspiraatiota näistä taloista ja pihoista.

Tänä vuonna näkyi paljon mustaa; talojen ulkovärinä, sisällä yksityiskohdissa ja keittiön värityksessä. Luonnonmateriaalit ovat edelleen vahvasti esillä pintoina ja huonekaluissa. Erilaisia puupaneeleja oli myös useissa kohteissa. Värejä ja kuoseja käytetään entistä enemmän kalusteissa, tekstiileissä, tapeteissa ja laatoissa.

Monista upeista kodeista toimitus valitsi kymmenen kotia, joita kannattaa käydä ihastelemassa myös paikan päällä messuilla (kuten muitakin kohteita). Seinäjoen asuntomessut 8.7.-7.8.2016.

 

Kotola, kohde 5

Koti, jossa pääosassa on puu niin rakennus- ja viimeistelymateriaalina sekä huonekaluissa. Minimalistinen ja kodikas sisustus.

 

Riihi, kohde 20

Hirsitalo, joka on hyvin moderni arkkitehtuuriltaan. Puu näkyy voimakkaasti myös sisällä. Yksi messujen kauneimmista lastenhuoneista.

 

Seinäjoen Tulikivi Koti Pentik, kohde 22

Pääosin Pentikin tuotteilla sisustettu koti. Kohteessa on käytetty värejä, tapetteja ja tekstiilejä luomaan lämminhenkinen sisustus.

 

Pohjanmaa, kohde 24

Pohjalaiset perinteet ja nykyaika kohtaavat Helena Karihtalan sisustamassa kohteessa. Kauniit mustat yksityiskohdat ovat näyttävät ja harkitusti sekoitteleva sisustus tekee kokonaisuudesta viihtyisän.

 

Cubo, kohde 25

Funkkistyyliin rakennettu moderni ja ihastuttava mustavalkoinen koti, jossa harkitut väriläiskät tuovat oman lisämausteensa sisustukseen.

 

Passiivikivitalojen Kosteusturvakoti, kohde 26

Yllätyksellinen koti, jossa kodikkuus ja ylellisuus yhdistyvät mutkattomasti. Värejä, kuoseja ja upea tinakatto vanhempien makuuhuoneessa.

 

Hartmankoti Ruutu, kohde 30

Vaalea koti, jossa on ajaton ja selkeä sisustus. Lastenhuoneissa leikitellään hieman enemmän tapeteilla ja väreillä.

 

Talo Koskela, kohde 34

Arkkitehtonisesti kaunis puutalo, jossa Ulla Koskisen suunnittelema skandinaavisen harmoninen ja hillitty sisustus. Vaaleita sävyjä ja luonnonmateriaaleja. Yhteistyössä Woodnotesin kanssa.

 

Kaarna, kohde 38

Tea-Mariia Pyykösen sisustama kohde, jonka suunnittelussa on huomioitu kirjojen ystävät. Nykyaikainen koti, jonka makuuhuoneissa on omat sävymaailmansa.

 

Lumimustikka, kohde 41

Koti, jossa arvostetaan käytännöllisyyttä ja kauneutta. Kiintokalusteet on tehty käsityönä. Oleskelutilassa on näyttävä Juusto-valoseinä.