Muutoskohde – seiniä poistamalla syntyi valoisa koti

Helsingin Haagassa 50-luvulla rakennetussa kerrostalossa on talon henkeä kunnioittaen remontoitu nykyaikainen koti. Eteisen seiniä kaatamalla saatiin valoisa ja avara koti. Katso täältä kuinka remontti edistyi ja millainen lopputulos on.

Ennen remonttia asunnossa oli suurikokoinen eteinen, joka oli jaettu seinällä muusta asunnosta. Makuuhuoneeseen kuljettiin tällöin eteisen kautta.

 

Makuu-/olohuoneen seinää siirrettiin ja oviaukosta tehtiin suurempi tilalle tulevaa pariovea varten.  Poistetun seinän kohdalta mosaiikkilattia paikattiin yhtenäiseksi.

 

Tästä voi nähdä mistä kohtaa seinää purettiin ja samalla huomaa kuinka tila muuttui ja avartui, kun seinät ovat poissa.

 

Vanha mosaiikkikuvioinen massiivipuulattia hiottiin ja öljyttiin valkokuultoiseksi. Tämän ansiosta paikatut kohdatkaan eivät osu silmään.

 

Eteiseen rakennettiin lyhyt seinänpätkä, johon saa kätevästi asennettua naulakon.

 

Ja tältä asunto näyttää nyt remontin jälkeen. Ulko-ovelle asti tulvii luonnonvaloa, kun vanha  sokkeloinen eteinen on purettu pois tieltä. Jalkineet ja naulakossa roikkuvat takit jäävät hyvin piiloon seinän taakse olohuoneesta katsoessa. Hauska mustavalkoinen geometrinen matto tuo särmää vaaleaan tilaan.

 

Olohuoneesta tuli hyvin avara ja sinne mahtuu kunnolla massiivinenkin ruokapöytä. Seinät on maalattu kauniilla vaaleanharmaalla sävyllä, joka saa kalusteet erottumaan hyvin. Ruokapöydän yllä on tehdastyylinen valaisin ja pöydän seuraksi on valittu kauniit ja ilmavan näköiset Hayn Hee-tuolit. Muhkea sohva näyttää kotoisalta useiden koristetyynyjen avulla ja sen takana kulkee hylly, johon on aseteltu kauniisti esille lehtiä ja erilaisia koriste-esineitä. Sohvapöydän yläpuolella roikkuu tyylikäs Pilke-valaisin.

 

Makuuhuoneen oviksi asennettiin ihastuttavat pariovet, jotka ovat kevyen oloiset lasien ansiosta. Eteisen seinälle valittiin tyylikäs tapetti, jossa on haaleaa kuviota.

 

Hiekan väriset tapetit luovat lämpimän tunnelman makuuhuoneeseen ja pehmeyttä tuo verhot, joiden taakse vaatekaapit jäävät piiloon. String-hyllylle on laitettu kirjat esille huolettomasti pinoten.

 

Keittiö on valkoinen ja tyylillä remontoitu. Kaapit ovat modernit korkeakiiltoiset, joihin puutasot tuovat pehmeyttä.

 

Pohjapiirros kuvastaa asuntoa remontin jälkeen.

 

Asunto löytyy myynnissä täällä.