Mikkelin Asuntomessut Saimaan maisemissa

Mikkeli valmistautuu huikeilla maisemilla tulevan kesän Asuntomessuihin Saimaan rannalla Kirkonvarkauden alueella, minne on matkaa vain kolme kilometriä Mikkelin torilta. Messualueelle rakennetaan paraikaa 27 pientaloa, yhtä paritaloa ja yhtä rivitaloa. Rakennettavat talot ovat pääosin puurakenteisia. Messualueella on kolme isoa puistoaluetta, joissa on huomioitu alueen alkuperäisasukkaat eli viitasammakot ja liito-oravat.


Villa Saimaanhelmi

 

❶ PÄÄOSASSA MAISEMA 
Asuntomessualue muodostuu neljästä korttelialueesta, joista Aamu-korttelin tontit ovat omarantaisia ja Valo-korttelin taloista on suora näkymä Saimaalle. Onni- ja Suomi-korttelit sijaitsevat puistoalueilla, mutta useista taloista on myös järvinäkymä.

Wave

 


Villa Saimaanhelmi

 


Ainoa Villa Elisa

 

❷ ISOT TERASSIALUEET
Järvimaisema on lähes jokaiselle tontille, ja talojen yhteyteen rakennetaan isoja terassialueita. Terasseja rakennetaan eri tasoon luontoa mukaillen. Isojen ikkunoiden ansiosta sisätilat näyttävät jatkuvat ulos. Ulkoalueille tulee uima-altaita, porealtaita ja kylpypaljuja.


Wave

 


Villa Saimaanhelmi

 


Muuramen Helmi

 

KAAREVIA MUOTOJA

Asuntomessutalojen koko vaihtelee, pienin on 56m² ja suurin on 266m². Monimuotoisen rakentamisen ja eri tasoissa polveilevien terassien ansiosta rakennukset näyttivät mielenkiintoisilta. Kaarevia muotoja näkyi niin rakennusten ulkomuodoissa, rakenteissa kuin sisätilojen ratkaisuissa.


Wave

 


Wave

 


Omatalo Ajatus

 

PUUN PALUU

Puu oli tehnyt paluun. Lattioissa oli lankkuparkettia, hirsiseinät olivat reilusti esillä, katoissa näkyi puupintoja ja keittiön kaapistoihin oli yhdistetty puun värisiä yksiköitä. 


Wave

 


Kotikontti

 

TUMMAA JA VAALEAA

Kiintokalusteissa näkyi edelleen valkoista, mutta myös paljon mustaa, harmaata ja puuta. Suuria laattapintoja oli nostettu seinille. Sen sijaan lattioilla esiintyi pieniä mosaiikkilaattoja.


Villa Kuusikko

 


Villa Kuusikko

 


Wave

 

ROHKEITA TAPETTEJA

Mikkelin asuntomessukohteissa nähtiin mielenkiintoisia tapettiuutuuksia. Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen Studio m³:sta oli ottanut perheen mieltymykset huomioon Omatalo Ajatuksessa, jossa perheen harrastukset näkyivät tapettivalinnoissa, jopa autotallissa.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017