Mikkelin Asuntomessut kohde 30, Kastelli City

Luonnonläheinen sijainti on tärkeää keski-ikäiselle pariskunnalle heidän uudessa kodissaan. Perheen vapaa-ajan toiminnat liittyvät ulkoiluun ja luontoon. Varvikkoisen kallion kupeessa sijaitseva metsäinen tontti sopiikin rauhasta ja luonnosta nauttivalle perheelle. Kahden makuuhuoneen talo on suunniteltu vierailemaan tulevia aikuisia lapsia ajatellen. Rakennusalalla työskentelevä isäntä teki itse sisustustyöt ja viimeistelyt.

Asuntomessualueen talojen tyyli ja koko vaihtelee, pienin on 56m² ja suurin on 266m². Esittelemme mikkeliläisen Studio m³:n sisustussuunnittelija Minna Häkkisen neljän hyvin erilaisen messukohteen sisustusratkaisuja. Ensimmäisenä esittelyvuorossa puistomaisessa Onni-korttelissa sijaitseva Arto ja Sirpa Kimarin Kastelli-talo, 98 m². Kohde 30.

 

Kastelli-talon keskiössä ovat keittiö, ruokailu- ja sohvaryhmä.  Oleskelutilaa hallitsee Hakolan Cosy-sohva Joshuan vaaleanharmaalla Ash-kankaalla. Sohvan kädensijassa on nahkainen Hakolan lehtikotelo. Sohvan edessä on VM-Carpetin musta Tunturi-matto.

 

Sohvatyynyt on valmistettu Studiom³:n ompelimossa Harlequin-kankaista.

 

Oleskelutilaa jakaa Tulikiven takka. Tilaa täydentää Hakolan Day-lepotuoli on verhoiltu siniharmaalla Cabal-kankaalla. Hakolan Round-sohvapöytä, jonka halkaisija on 70 cm.

 

Asukkaat valitsivat keittiön Puustellin mallistosta. Tummat kaapistolinjat ja vaaleat tasopinnat antavat ryhtiä muuten vaaleaan oleskelutilaan.

 

Seinien värisävy on Tikkurila Symphony-värikartasta numero X486. Ruokailutilan kalusteet ovat Kaluste Marsalkasta Hay:n mallistoa, pöytä on CPH 120 ja tuolit AAC 12. Seinällä Pia Feinikin taideteos Varjelus.

 

Messualueella on järvinäköalaa lähes jokaiselle tontille, ja talojen yhteydessä on isoja terassialueita. Isojen ikkunoiden ansiosta sisätilat näyttävät jatkuvan ulos. Kastelli-talon oleskelutilan verhot ovat ommeltu Studiom³:n ompelimossa Lauritzon´s Alva-pellavasta.

 

Vierashuoneen tapetti on Sandbergin Skal 217-01 ja maalisävy Tikkurilan Symphony-värikartan sävy numero F497. Vuodesohva on Novapakin Antton, joka on verhoiltu Lauritzon´s Stark-kankaalla. Sohvapöytänä Everydaydesignin sarjapöytäsetti. Matto on VM-Carpetin tummanharmaa-beige Rock ja sohvatyynyt ommeltu Harlequin-kankaista Studio m³:lla. Grafiikka Pia Feinik Kotipesä.

 

Vierashuoneessa on Hay:n työpöytä CPH 90 ja tuoli Fiber, Kaluste Marsalkka.

 

Vaatehuoneeseen laitettiin Elfan säilytysjärjestelmä, mikä mahdollistaa tavaroiden pysymisen paikoillaan.

 

Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen suunnitteli wc-tilan yhdelle seinälle laatat kalanruotokuvioon. Kuvio noudattelee samaa tyyliä eteisen tapetin kanssa.

 

Pesu- ja wc-tilojen laatat ovat Tilespointin.

 

Kastelli City 98, kohde 30.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

www.studiom3.fi