Mikkelin Asuntomessut kohde 3, Omatalo Ajatus

Asuntomessualueen Suomi-korttelialue sijaitsee kahden puistoalueen välissä. Lapsiperheen kodissa lapset on huomioitu omilla huoneilla, mutta heillä on myös oma olohuone yhteisiä leffa- ja peli-iltoja varten. Kodin sisustuksessa on käytetty värejä ja persoonallisia tehostetapetteja. Väliovet on korvattu liukuovilla, jotka helpottavat liikkumista.

Asuntomessutalojen koko on pienentynyt viime vuosina, tänä vuonna koko vaihtelee siten, että pienin on 56m² ja suurin on 266m². Esittelemme mikkeliläisen Studio m³:n sisustussuunnittelija Minna Häkkisen neljän erilaisen messukohteen sisustusratkaisuja. Neljäntenä esittelyvuorossa on Suomi-korttelissa sijaitseva Saija ja Aki Krivetzin kolmilapsisen perheen koti, Omatalo, 184 m², kohde 3.

 

Kun autotallin seinää hallitsee Rebel Wallsin Manchester United -tapettiseinä, niin voi uskoa, ettei kodin muistakaan tiloista puutu väriä.

 

Valko-musta keittiö on Keittiömaailman A La Carte -mallistosta, jossa viininpunainen välitila antaa viitteitä olohuoneen vaaleanpunaisista sohvista.

 

Olohuoneen päätyseinä on tapetoitu Rebel Wallsin Patina-tapetilla. Ruokapöydän yllä on näyttävä Sekkak Gros -valaisin. Kodin lattiat ovat Parlan Saarni Andante -parkettia ja seinien värisävy on Tikkurilan Symphony-värikartasta Kaoliini H497. Vastakkain sijoitetut Hakolan Lazy-sohvat muodostavat toimivan seurustelutilan. Lennolin sohvatyynyt sointuvat hyvin sohvan sävyihin. Kodin sisustuksen pientavarat ovat Studiom³:sta, Hakolan, Piirongin ja Amanda B:n mallistoista.

 

Harvian kiuas ja Ventura-lauteet tulevat hyvin esiin mustaksi paneloidusta seinästä.

 

Tilespointin mosaiikki säväyttää wc:n seinällä. Myös wc:n kalusteet ja hanat ovat Tilespointin.

 

Kodin kosteiden tilojen laatat ovat Dieselin.

 

Vanhempien makuuhuoneen seinällä on Kaija Juurikkalan maalaama taulu. Seinä on maalattu Tikkurilan Pro Grey -värikartan sävyllä 1969.

 

Pojan huoneen päätyseinä on tapetoitu vanhaa tiliseinää muistuttavalla Rebel Wallsin Industrial Ivory -tapetilla. Kaikkiin lastenhuoneisiin asennettiin reilut hyllyjärjestelmät pitämään lelut ja tavarat paikoillaan.

Myös jokaisen lapsen sängyn päätyyn sisustussuunnittelija Minna Häkkinen laittoi Marianne Huotarin Hakolalle suunnitteleman Lippa-hyllyn. Hyllylle on hyvä laittaa esille parhaat lego-tyypit.

 

Toisen pojan huoneen seinällä on Rebel Wallsin Battered Wall -tapetti. Huoneen tekstiilit ovat samaa sävyä tapettiseinän kanssa. Verhot ja tyynyt on ommeltu Studiom³:n ompelimossa Eigffinger-kankaista. Kodin kaikki väliovet on korvattu Eclissen Pocket door -liukuovilla.

 

Tytön huoneessa on punaisen eri sävyjä, ja ikkunaseinä on tapetoitu Rebel Wallsin Cuddle Clouds -tapetilla.

 

Toisen olohuoneen seinä on maalattu Tikkurilan Pro Grey -värikartan sävyllä numero 1961. Kolmen lastenhuoneen keskelle jää mukavasti lapsille oma yhteinen oleskelutila, jossa tv:tä katsellaan Hakolan Lazy-sohvalla, kuten aikuisetkin olohuoneessa. Kodin huonekalut on hankittu Studiom³:sta.

 

Omatalo Ajatus, kohde 3.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

www.studiom3.fi

Tutustu myös Asunnon osto-oppaaseen.