Mikkelin Asuntomessut kohde 27, Villa Kuusikko

Kahdelle aikuiselle suunnitellussa avarassa ja valoisassa kivitalossa on tilaa myös aikuisten lasten vierailulle. Perhe on alkuperäiseltä kokoonpanoltaan ollut kuusihenkinen, josta Villa Kuusikko saakin nimensä. Onni-korttelialue sijaitsee kahden puistoalueen välissä. Talon pihassa jatkuu sama puistomainen teema ilman nurmikkoa. Modernin Villa Kuusikon värimaailma on ammennettu ympäröivän Saimaan vesistöstä.

Asuntomessutalojen koko vaihtelee 56 m²:stä aina 266m²:öön. Esittelemme mikkeliläisen Studio m³:n sisustussuunnittelija Minna Häkkisen neljän erilaisen messukohteen sisustusratkaisuja. Toisena esittelyvuorossa on Onni-korttelissa sijaitseva aikuisen pariskunnan tuleva koti Villa Kuusikko, 107 m², kohde 27.

 

Villa Kuusikon seinät on maalattu kauttaaltaan Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartan sävyllä 368X. Reilun kokoisen ruokapöydän toteutti Puusepänliike Pro Joinery Ky, tuolit ovat Calligaris Igloo. Ruokailutilan seinällä on upea Pia Feinikin työ Infinity.

 

Oleskelutilan massiivinen sohva on Fritz Hansenin Alphabet.

 

Puustellin musta keittiö on kompakti kokonaisuus ruokapöydän välittömässä läheisyydessä. Marmoriset tasot ja puun väriset yläkaapistot täydentävät mustia pintoja.

 

Makuuhuoneessa on Vallilan tekstiilit ja katseenvangitsijana upea kipsireliefi, joka näkyy myös olohuoneen puolelle.

 

Vierashuone on sisustettu yksinkertaisella Adean divaanilla, pikkupöydällä ja hyvällä lukuvalaisimella.

 

Villa Kuusikon erikoisuus on läpitalon musta laattaseinä eteisestä oleskelutilaan, lattiat ovat Parlan parkettia. Tv-taso on teetetty samalla puusepällä kuin ruokapöytä. Oleskelutilassa on Jotul-takka.

 

Ylellisen wc:n seinät on laatoitettu Appianin Labirinto-mosaiikkilaatoilla ja kalustettu Dansani Zaron mustilla marmorikalusteilla.

 

Kodinhoitotilan kaapistot ovat myös Puustellin ja jatkavat samaa tyylikästä linjaa kuin keittiössä.

 

Vaalea sauna on simppeli, reilut seinälankut ja istuinpenkki ovat konstailemattomat. Harvian kiuas on upotettu lauteiden lattiatasoon.

 

Pesutilassa on samaa näyttävää Appianin Labirinto-mosaiikkiseinälaattaa kuin wc-tilassa. Kaikki laatat ovat Carlssonilta.

 

Eteisen kaapistoon jätettiin oveton tila avaimille ja puhelimien lataukselle.

 

Villa Kuusikko, kohde 27.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

www.studiom3.fi