Mikkelin Asuntomessut kohde 19, Muuramen Helmi

Kodin ja työn yhdistäminen on otettu huomioon tässä Muurametalojen kompaktissa puutalossa. Talon suunnittelussa on huomioitu muunneltavuus. Työhuone on suunniteltu siten, että se on jaettavissa kahdeksi pieneksi makuuhuoneeksi. Työtilan sijoittaminen kodin yhteyteen ei ole vienyt yhtään tämän kodin viihtyisyydestä. Kodikas tunnelma tulee laadukkaasta ja selkeästä sisustuksesta.

Aamuauringossa kylpevän Valo-korttelialueen taloista on huikeat järvinäköalat. Asuntomessutalojen koko vaihtelee, pienimmät talot ovat 56m² ja suurimmat ovat 266m². Esittelemme mikkeliläisen Studio m³:n sisustussuunnittelija Minna Häkkisen neljän erilaisen messukohteen sisustusratkaisuja. Kolmantena esittelyvuorossa on Valo-korttelissa sijaitseva aikuisen naisen koti, Muuramen Helmi, 108 m². Kohde 19.

 

Oleskelutilaa hallitsee Fritz Hansenin violetti Munatuoli raheineen, josta voi ihastella ikkunoista ja terassilta avautuvaa järvimaisemaa. Alexander Lervikin Saasille suunnittelema keinu on itse asiassa valaisin, Sense Light Swing. Läpikuultavasta akryylilevystä muotoillun istuinosan valaisee sisällä kulkeva teholednauha.

 

”Tästä kodista haluttiin hillitty ja vähäeleinen, mutta viihtyisä koti”, sanoo sisustuksen suunnitellut Minna Häkkinen. Taide on hankittu juuri tähän kotiin, olohuoneen seinää hallitsee Anne Mäkelän työ, jonka värit täydentävät Sitsin betonikantista sohvapöytää. Muuramen lipaston päällä on Pia Feinikin kolmen teoksen sarja.

 

Puustellin keittiön vaalean puun ja valkoisen yhdistelmä on ilmava ja raikas. Kaikki kodinkoneet on integroitu kaapistoihin.

 

Ruokailutilan seinällä Marja Pirilän valokuvateos Herbarium / Physalis alkekengii, lyhtykoiso. Kodin seinät on maalattu Tikkurilan Symphony-värikartan sävyllä F484.

 

Calligaris Planet -ruokapöytä ja Vitran DSW-tuolit jatkavat samaa klassikkolinjaa kodin muiden huonekalujen kanssa. Ruokailutila sijaitsee talon keskeisellä paikalla, josta avautuu upea näkymä Saimaalle. Asunnon lattiat ovat kauttaaltaan Parlan Tammi Sopraano -tammiparkettia.

 

Asunnon yhteyteen on sijoitettu luontevasti työtila, joka on suunniteltu siten, että se on jaettavissa kahdeksi pieneksi makuuhuoneeksi. Työhuoneen petroolinvärinen seinä antaa syvyyttä ja ryhdistää muuten vaaleaa huonetta. Muuramen lasikantinen Viisto-pöytä on sijoitettu keskelle huonetta ja matto pehmentää kotitoimiston ilmettä.

 

Myös makuuhuoneeseen on sijoitettu taidetta. Grafiikat ovat Anne Mäkelän ja Pia Feinikin, osa on matkamuistoja. Riippuvalaisin on Artekin A 110.

 

Kaikki kodin laatat ovat Laattapisteen valikoimista. Seinänkokoinen peili ja Menun Gridy Fungi self -hyllyt ovat wc:n katseenvangitsijat.

 

Muurametalojen Muuramen Helmi, kohde 19.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

www.studiom3.fi