Koneromantiikkaa henkivä pientalo

Tanskalainen Vipp on designin ystävien keskuudessa tunnettu tyylikkäiden teräsroskisten valmistajana. Vippin vuonna 1939 lanseeraama jalkapolkimella varustettu roskakori löytyy myös New Yorkin modernin taiteen museon MoMan kokoelmasta. Vippin tähän mennessä kookkain ja huomiota herättävin tuote on kuitenkin teräksinen modulitalo Vipp Shelter, joka sopii mainiosti loma-asunnoksi.

Pari vuotta sitten lanseeraatun talon suunnittelija on Morten Bo Jensen. Hänen mukaansa Vipp Shelter -talo edustaa ennemminkin tuotetta kuin arkkitehtuuria.

 

Rakennuksessa on 55 m2 ja tilat kulkevat kahdessa tasossa.

 

Alimmaisessa kerroksessa on avonainen oleskelutila keittiöineen, takka sekä pieni oleskelunurkkaus. Kylpyhuone sekä vessa sijoittuvat erilliseen suljettuun tilaan. Isot ikkunat tilan molemmin puolin tuovat luonnon osaksi interiööriä.

 

Makuuhuoneet ovat talon toisessa kerroksessa. Sängyn päällä olevista lasi-ikkunoista voi illalla ennen nukkumaan menoa katsella tähtitaivasta.

 

Makuutiloihin vievät pohjakerroksesta minimalistiset tikkaat.

 

Rakennus soveltuu mainiosti esimerkiksi nelihenkisen perheen mökiksi.  

 

Vipp Shelteriin sisältyy koko sisustus viimeistä yksityiskohtaa myöten. Keittiö sekä kaikki muut sisustusesineet ovat teräksestä kuten talo itsekin.

 

Talo on sisältäpäin yhtä tumma ja monokromaattinen kuin ulkoakin.

 

Rakennuksen isot sivuikkunat toimivat liukuovina – kesäisin voi olohuoneesta astua suoraan luontoon.   

 

Talon musta julkisivu ja sisätilat eivät vaikuta ollenkaan synkiltä.

 

Tumman sävynsä ansiosta rakennus ei nouse luonnosta häiritsevästi esille vaan uppoaa hienotunteisesti kesän vihreyteen tai talvimaastoon.

 

Tyylipuhtaan Vipp Shelter -talon hinta on 580 000 €. Olkoonkin, että suunnittelija Morten Bo Jensenin mukaan olisi mukavaa, jos asiakkaat voisivat lisätä talotuotteen yksinkertaisesti ostoskoriin Vippin nettikaupassa, on kyseessä kuitenkin monimutkaisempi tuote verrattuna roskikseen. Mortenin mukaan yritys tarvitsee talon tilaajalta muutakin tietoa kuin pelkän toimitusosoitteen, joten talon ostosta kiinnostuneille löytyy yrityksen nettisivuilta lomake, jonka kautta ottaa yhteyttä valmistajaan.