Seinäjoen Asuntomessut 2016: Kodin saunat, suihkut ja vessat

Seinäjoen Asuntomessuilla olevissa taloissa on panostettu runsaasti kodin tärkeimpiin tiloihin, arkea helpottaviin huoltotiloihin. Sauna- ja pesutilat on toimivia, kodinhoitotilat käytännöllisiä ja varustettu tarpeellisilla kaapeilla. Wc-tiloja on tarpeeksi ja niissä on hiven ylellisyyttä.

Pruukinrannan asuntomessualue on rakennettu siten, että jokainen tontti rajoittuu metsäalueeseen. Erillissaunat sopivat hyvin tähän rakennettuun maastoon. Materiaaleina on käytetty puuta, hirttä ja paneelia. 

 

Hartman koti Ankkuri, kohde 14 a

Tämän kodin sauna sijaitsee erillisessä rakennuksessa. Saunarakennukseen on kulku lasitetun terassin kautta ja kylpytilojen yhteydessä on suuri oleskelutila. House 2.

 

Hartman koti Ankkuri, kohde 14 b

Hartman koti Ankkurin paritalon toista puolta asuu Duutsoneista tuttu HP Parviainen, jolle koti on tehty elämisen ankkuripaikaksi rauhoittumiseen ja rentoiluun reissaamisen vastapainoksi. House 2.

 

Villa Roihu, kohde 18

Villa Roihun saunan mustat seinät on perinteistä piilutettua hirttä. Vaaleat lauteet ovat yksinkertaisen selkeät. Lasiseinä ja kylpyhuoneen puolella oleva iso seinälaatta avartavat tilaa.

 

Koti Pentik, kohde 22

Saunan, kylpyhuoneen ja wc-tilan sisustus mukailee muun kodin värimaailmaa. Vanhan tammen värinen mikrolaminaattiovi luo kylpyhuoneeseen lämmintä tunnelmaa. Rouhea tiiliseinä sopii hyvin yhteen oven värimaailman kanssa. Iso valkoinen valumarmoriallas on tyylikäs ja ennen kaikkea käytännöllinen. Laminaatista valmistettuihin avohyllyihin saa kauneimmat esineet hyvin esille. A la Carte –keittiöt.

 

Pohjanmaa, kohde 24

Kannustalon Pohjanmaa –talon toinen kylpyhuoneista on saunan yhteydessä ja värimaailmaltaan musta, kuten saunakin. Toinen kylpyhuone kylpee valossa valkoisena, mustin tehostein. Topi-keittiöt.

 

Hartman koti Ruutu, kohde 30

Pruukinrannan metsäinen asuinalue on kuin luotu erilliselle pihasaunalle. Terassilta on suora yhteys pihasaunaan. Kylpyhuoneen värimaailma haluttiin pitää samanlaisena rauhallisena kuin muu sisustus. House 2.

 

Keittiömaailman suola ja pippuri, kohde 32

Kodinhoitohuone on kodin komentokeskus, sen tulee olla toimiva ja käytännöllinen. Silityslautamekanismi kätkeytyy pöytäkaappiin ja sen saa helposti esiin vetimestä vetäisemällä. Iso allas tuo kodinhoitohuoneeseen toiminnallisuutta. Kaksi allasta helpottaa kylpyhuoneessa arjen askareissa. A la Carte –keittiöt.

 

Hartman koti Salmiakki, kohde 39

Valkoiset kalusteet vaalean beigeä seinää ja lattiaa vasten on toimiva ja konstailematon kokonaisuus. House 2.

 

 

Lakeuden Jämerä kutsu, kohde 43

Harmaan ja valkoisen liitto on toimiva ja ajaton ja myötäilee tyylikkäästi kodin muuta värimaailmaa. Kylpyhuoneen sisustus on kodikas, kylpylämäinen kokonaisuus. A la Carte -keittiöt.

 

Asuntomessut Seinäjoella 8.7.–7.8.2016