Kirkonvarkaus on ensi kesän asuntomessualue

Vuoden 2017 asuntomessut järjestetään Saimaan rannalla, vain kolmen kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Monimuotoinen asuinalue rakentuu luonnon lähelle Kirkonvarkauden alueelle, jonka kuntopolut ja -ladut tarjoavat liikuntamahdollisuuksia ympärivuotisesti. Marja- ja sienimetsään pääsee suoraan kotiovesta ja ikkunoista avautuu Saimaan järvimaisema. Alue on todellinen suomalaisen asumismuodon unelma, koti järven rannalla keskellä kaupunkia. Alueeseen ovat mieltyneet myös liito-orava ja viitasammakko.

Asuntomessuilla esitellään 30 messukohdetta, joista viisi on omarantaista pientaloa ja kahdeksalla on Saimaan järvimaisemanäkymä. Messualue on jaettu neljään korttelialueeseen, joista Aamu ja Valo ovat Saimaan rannalla, Onni sijaitsee korkealla kallion päällä ja Suomi rajoittuu puisto- ja leikkipuistoalueisiin.

 

Messualueen Aamu-korttelin kohteessa Wave on esillä ennennäkemätöntä puuarkkitehtuuria, johon arkkitehti Seppo Mäntylä on saanut innoituksensa autojen ja veneiden vauhdikkaasta muotoilusta.

”Miksei talojen arkkitehtuuri voisi olla samalla lailla lennokasta kömpelön ja kulmikkaan sijaan”, sanoo Mäntylä.

 

Kirkonvarkaus Saimaan rannalla on monimuotoinen alue, jossa on metsää, rantaa, kalliota ja suuria korkeuseroja. Wave-rakennus maastoutuu luonnonläheisesti kallion suojaiselle tontille. Hirsirakennus on jo tässä vaiheessa asuntomessualueen mielenkiintoisimpia taloja.

 

Kannustalon Harmaja Saimaa on suunniteltu yhdessä asiakasperheen kanssa ja ympäröivän maiseman ehdoilla. Mikkelin asuntomessuilla nähtävä Harmaja Saimaa on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi päivitetty versio alkuperäisestä Harmaja-mallista.

 

Valo-alueella sijaitseva Jukkatalojen Kuusama puutalo rakennetaan ikääntyvän pariskunnan vanhuuden kodiksi, mutta on muunneltavissa toiseenkin elämäntilanteeseen, esim. lapsiperheelle. Järvinäkymä on maksimoitu suurilla itään ja etelään avautuvilla ikkunoilla.

 

Kirkonvarkauden messualueen Onni-kortteli on jyrkän kallion päällä, josta on huikeat näkymät Saimaalle. Varvikkoisen kallion kupeessa sijaitsevat metsävaltaisat tontit sopivat rauhasta ja luonnosta nauttiville asukkaille.

 

Kastelli KAS –talo on suunniteltu keksi-ikäiselle avioparille, vierailemaan tuleville aikuisille lapsille sekä perheen pienelle koiralle.

 

Suurperheelle suunniteltu Samitalo on yksikerroksinen ja avaralla pohjaratkaisulla oleva puutalo Kirkonvarkaudenkadulla, alueelle johtavan tien varrella.

 

Honkarakenteen Villa Ankkuri on moniulokkeinen hirsitalo, joka sijaitsee Suomi-korttelissa. Korttelialue sijoittuu kahden puistoalueen väliin.

 

Tutustumispäivä messualueeseen oli kylmä ja sateinen alkutalven päivä, jolloin ensilumi oli juuri satanut rakennustyömaa-alueelle. Osalle pihoista oli jo aloitettu piharakentamista ja olipa yhden talon pihalle istutettu vuorenkilvet. Kiva nähdä ensi kesänä miten ne ovat talvehtineet.

 

Asuntomessut Mikkelissä 14.7-13.8.2017.