Seinäjoen Asuntomessut 2016: Katse keittiöön päin

Seinäjoen Asuntomessuilla nähdään runsaasti erilaisia keittiöitä. Pitkään muodissa olleen valkoisten keittiöiden rinnalle on tullut mustia keittiöitä ja jopa muutama värikäskin keittiö mahtuu joukkoon.

Keittiöt ovat edelleenkin oleskelutilan kanssa samaa yhtenäistä tilaa. Puupintojen uutta tulemista on jo osattu odottaa. Puuta on käytetty tasoissa ja saarekkeissa, seinillä nähdään taas puuverhoiluja, puolipaneeleja ja vaneria.

Perinteiset käsityöt ovat löytäneet paikkansa niin keittiöissä kuin ruokailutiloissa. Ikkunoihin on ripustettu romanttisia pitsiverhoja ja raikkaita salusiineja. Lattioita peittävät kunnon räsymatot, suomalaista kierrätystaloutta parhaimmillaan.

 

Passiivikivitalo Skaala, kohde 8

Rohkean turkoosinsinisen ovimallin rinnalle on valittu kontrastia antamaan huipputyylikäs 40 mm paksu graniittitaso. Suureen toimintasaarekkeeseen mahtuu runsaasti säilytystilaa ja siihen on myös upotettu kompakti viinikaappi. A la Carte –keittiöt.

 

Talo Nixi, kohde 17

Puun lämpö ja pelkistetty muotoilu näkyy tässä modernissa keittiössä. Tinansävyiset alakaapit tuovat miellyttävää tunnelmaa. Nixi-Kaluste.

 

Lainahöyhenissä, kohde 21

Seinäjoen kaupunginteatterin Leena Rintalan ja Riikka Aurasmaan kabareetähti Zazalle sisustamassa keittiössä löytyy kaikki tarpeellinen samppanjan viilentämiseen. Tumma laminaattitaso ja välitila tuovat kontrastia kiiltävän valkoiseen kaapistoriviin. A la Carte –keittiöt.

 

Koti Pentik, kohde 22

Keittiöstä löytyy runsaasti lasku- ja säilytystilaa kompaktiin kokoon mahdutettuna. Skandinaavinen tyyli toteutettiin betonia jäljittelevällä mikrolaminaattiovella ja puhtaan valkoisella ovella. Mielenkiintoiset yksityiskohdat ovat saarekkeen päätyyn asennettu valotaulu ja käsin valmistettu pöytälevy. A la Carte –keittiöt.

 

Pohjanmaa, kohde 24

Kannustalon Pohjanmaa –talo sai Helena Karihtalan suunnitteleman keittiön kauniin harmaana. Vaaleaan keittiöön tulee särmää mustista kattopalkeista ja mustasta laatoituksesta seinässä. Tekstiilivalinnat ovat perinnetalon henkeen, räsymatot ja salusiinit. Topi-keittiöt.

 

Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo, kohde 26

Tämän keittiön talonpoikaisovi sopii erinomaisesti talon perinteikkääseen ilmeeseen. Nostalgiaa huokuvat lasiovelliset kaapit ja koristeelliset ovet luovat keittiöön kotoista lämpöä yhdistettynä moderneihin kodinkoneisiin ja keittiöratkaisuihin. Petra –keittiöt.

 

Keittiömaailman suola ja pippuri, kohde 32

A la Carte –keittiöt malliston modernisti muotoiltu kolovedinovi sopii talon henkeen. Takaseinän komeronovi kätkee taakseen kekseliään aamiaiskomeron, josta löytyy paikat kodin käytetyimmille pienkoneille. Niemeke on keittiön toimintakeskus, jonka kruunaa kvartsitaso. A la Carte –keittiöt.

 

LKV Vaisto, kohde 35

Tästä kohteesta löytyvät kaikki keittiöalan uusimmat innovaatiot kuten Wall-seinäjärjestelmä ja Sound Unit, joka on seinäkaappilinjaan tyylikkäästi integroitu audiojärjestelmä. A la Carte –keittiöt.

 

Hartman koti Salmiakki, kohde 39

Tässä keittiössä on pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon säilytystilaa ja materiaalit ovat mahdollisimman helppohoitoiset. Vaalean keittiön tasot ovat Tulikiven. House2.

 

Lumimustikka, kohde 41

Lumimustikan persoonallinen keittiö eroaa asuntomessujen valkoisista ja mustista keittiöistä. Kiviseinä, lattian sementtilaatoitus ja kiintokalusteet sekä passiivipuinen ruokapöytä ovat taidokasta käsityötä. Wesse Energeering OÛ.

 

Lakeuden Jämerä Kutsu, kohde 43

Tumman harmaan ja valkoisen oven liitto on toimiva ja harmoninen. Työtasona on massiivinen kvartsikivi. Kodinkoneet on nostettu ergonomiselle korkeudelle ja keittiössä on paljon työtasotilaa kokkailua varten. A la Carte –keittiöt.

 

Asuntomessut Seinäjoella 8.7.–7.8.2016