Kaksiosta yksiö – ammattilaisten avulla

Sisustussuunnittelijan käyttö on yleistynyt kodin remonteissa. Ammattilaisen neuvojen avulla pääsee toivottuun lopputulokseen ja säästyy turhilta virhevalinnoilta. Saimme tutustua helsinkiläisen nuoren miehen Vallilassa sijaitsevan asunnon muutokseen kaksiosta avaraksi yksiöksi.

Suunnittelu

Helsingin Vallilassa sijaitseva 49m²:n kahden huoneen huoneisto kaipasi remonttia ja samalla se haluttiin avartaa isoksi yksiöksi. Apuun pyydettiin Aleksi Heiskanen ja Niko Korteaho A&A Designista. Suunnittelun lähtökohtana oli keittiön ja makuu-/olohuoneen välisen seinän purku.

 

Asiakkaan toivomuksen mukaan huoneistosta suunniteltiin tummanpuhuva. Seinämateriaaleina on käytetty raakapuuta ja suurin osa seinistä maalattiin tummanharmaalla. Valoa tummaan asuntoon tuotiin talon alkuperäisen lankkulattian kautta, joka paljastui purkutöiden yhteydessä. Lankkulattia maalattiin kiiltävän valkoisella Betoluxilla, joka heijastaa valoa kauniisti.

 

Keittiöstä haluttiin uniikki ja maskuliininen. Kappien oviksi valittiin mustaa lasia ja mustaa puuta. Asukas rakensi itse keittiön betonitason.

 

– Teemme asiakkaalle sisustussuunnitelman 3D muodossa, jossa materiaalit, sävyt ja tuotteet on suunniteltu, mutta asiakas itse etsii tuotteet ja toimittajat. Tällöin kaupassa juokseminen siirtyy asiakkaalle, kuten tässä kyseisessä kohteessa, kertoo toimitusjohtaja Aleksi Heiskanen A&A Designista. Toki palvelemme myös hankinnoissa, jos asiakas niin haluaa.

 

Toteutus

Asukas toteutti kohteen remontin itse suunnittelutoimiston 3D-mallinnusten, 3D-kuvakaappausten, leikkausten ja pohjakuvien pohjalta.

 

Toteutus aloitettiin purkutöillä. Seinän lisäksi asunnosta purettiin viisi kerrosta lattiamateriaaleja ennen kuin lankkulattia lopulta paljastui. Kattoon laitettiin parrua, joihin asennettiin LED-valaistus. Parrua käytettiin myös parven kaiteissa.

 

Lisäsäilytystilan tarpeeseen parven alapuolelle suunniteltiin vetolaatikko, kertoo Aleksi Heiskanen.

 

Keittiö ennen…

…ja jälkeen remontin.

Olohuone ennen…

…ja jälkeen remontin.

 

www.aadesign.fi

 

Teksti: Maija-Riitta Mustonen

Kuvat: A&A Design / Tommi Hynynen