Hirsirakennus pärjäsi kaupungissa

Viime kesän Asuntomessujen Paras Talo – yleisöäänestyksen suosikiksi nousi Lakka Kivitalojen LakkaLaine. Äänestyksen toinen sija meni Ollikaisen Hirsirakenne Oy:n rakentamalle hirsirakennus Villa Kapeelle. Kolmannelle sijalle nousi Tiilerin valmistama Tiilerikoti.

Kärkikolmikkoon pääsi niin ikään kivitalo ja hirsitalo kuin tiilitalokin. Voittajakolmikko nappasi myös Paras Piha – ja Paras Sisustus – äänestyksien palkinnot.

– Huomiota herättävää on, että kolme palkittua taloa ovat keskenään kaikki eri materiaaleista valmistettuja ja mukana on messujen suurin talo sekä lähes pienin omakotitalo. Tämä kertoo, että messusisältö on ollut monipuolista, ja kaikille kävijöille on löytynyt omaa makua vastaava suosikki, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Asuntomessujen kävijätutkimuksen vapaan palauteosion tuloksista poimittujen vastausten perusteella Kasarikoti palkittiin Vuoden sisältöteosta. Kasarikodin sisustuksen olivat suunnitelleet Metropolia Ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtiopiskelijat. Museoesineiden valinnasta vastasi Vantaan kaupunginmuseon henkilökunta.

– Metropolian opiskelijat olivat tehneet todella perusteellista ja huolellista työtä. Saimme jo messujen aikana kävijöiltä aivan spontaania palautetta, jossa kiiteltiin kohdetta mielenkiintoiseksi ja osin jopa uskomattoman tarkaksi ajankuvaksi 80-luvulta. Tässä on mielenkiintoinen idea tuleville Asuntomessuille, toimitusjohtaja Heiskanen toteaa.

Asuntomessut järjestettiin Vantaan Kivistössä 10.7.–9.8.2015 ja siellä vieraili noin 138 700 kävijää.

 

Ollikaisen Hirsirakenne Oy:n henkilökunta iloitsi Villa Kapeen menestyksestä toimitusjohtaja Tero Ollikaisen (toinen vasemmalta) johdolla.

 

Paras Talo – yleisöäänestyksen voitti kohde numero 22, LakkaLaine. Päivi ja Timo Laineen rakennuttamassa talossa äänestäjiä miellyttivät kohteen tilaratkaisut, ulkonäkö, laatutaso ja valoisuus.

 

LakkaLaine voitti myös Paras Piha – yleisöäänestyksen keräten 13,63 prosenttia äänistä. Äänestystulosten mukaan iso terassi ja pihasuunnitelma nostivat LakkaLaineen voittajaksi. Talon pihalla katse pääsee kulkemaan vapaasti terassilta nurmialueelle ja istutuksiin. Avara terassi liittää piha-alueen ja sisätilan yhteen.

 

Kohde numero 26, Ollikaisen Hirsirakenne Oy:n rakentama perinteinen hirsirakennus, Villa Kapee, jonka ulkonäkö ja valoisuus viehättivät messuvieraita.

 

Villa Kapee on sisätiloiltaan avara ja sisustus on moderni.

 

Paras Talo – äänestyksessä kolmanneksi sijoittui kohde numero 41, Tiilerin rakentama Tiilerikoti, jonka Leena ja Jukka Matinvesi rakennuttivat itselleen eläkepäivien kodiksi. Talon tila- ja sisustusratkaisut olivat erityisesti kävijöiden mieleen.

 

Tiilerikoti voitti myös Parhaan Sisustuksen äänestyksen. Kohteen käytännöllisyys, maanläheiset värinsävyt sekä maalaisromanttinen sisustus olivat äänestäjien mieleen. Tiilerikodin sisustuksen suunnitteli Helene Nieminen Country White – sisustusliikkeestä. Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli ajatus modernista mummolasta.