Tulen tuomaa tunnelmaa pihalle

Erilaisinten ulkotakkojen sekä tulipatojen ja – pesien tarjonta on kasvanut samaan tahtia suomalaisten innon kanssa laajentaa asumistilaa kodin seinien ulkopuolelle.

Christian Bjørnin Menulle suunnittelema posliininen Lighthouse-öljylamppu on saanut inspiraationsa pohjoismaiden rannikoilla sijaitsevista majakoista. Lighthouse-lampussa on uusi patentoitu öljynpolttomekanismi, joka ei vain polta pientä liekkiä, vaan se palaa suurella liekillä valaisten pihaa kunnolla. Lamppuja on saatavilla useaa eri kokoa sekä väriä. Lisäksi lampussa on uniikki täyttösysteemi, jonka avulla öljyn voi lisätä yläpuolelta eikä lamppua tarvitse täytön aikana irrottaa. Hinta alkaen 89,90 €, valmistaja Menu.

Valurautaisen Morsø Kamino patio kaminan korkeus on 180 cm ja sen tulipesän suuntaa voidaan säätää kiertämällä sitä haluttuun suuntaan. Morsø Kaminoa myydään myös ilman jalustaa ja lisävarusteena kaminolle on saatavilla vedenpitävä suojahuppu. Patiokaminaa tuo maahan Roltrade Oy, hinta 1590 €.

Valmistaudu jo elokuun hämärtyviin iltoihin ja rapujuhliin! Näyttävä Boo kynttelikkö ulkotulelle valaisee komeasti terassin tai pihakäytävän. Skargaardenin metallinen Boo-ulkotuliteline on mielenkiintoinen, molemmin päin käytettävä, tunnelmanluoja. Ulkotuliteline sopii ympärivuotiseen käyttöön parvekkeelle, puutarhaan tai terassille. Boo-ulkotulitelineessä voidaan palamattomalla alustalla, sään salliessa, polttaa myös halkoja. Design: Martin Kallin. Valmistaja: Skargaarden, 210 €.

Morsøn kaunismuotoinen ulkotakka luo tunnelmaa ja toimii ulkokeittiön sydämenä. Tässä avotakassa paistuu leipä, pizza tai makkara jos toinenkin. Kun uunissa käyttää siihen saatavaa erillistä grilliritilää, voi siinä valmistaa myös lihaa ja vihanneksia. Takka on muotoiltu sisältä kuten italialainen kiviuuni. Laakea, matalahko tulipesä tuottaa optimaalisesti lämpöä ja siinä on runsaasti tilaa; puut voi työntää sivummalle, kun on ruoanvalmistuksen aika. Emaloidulle valurautauunille luvataan pitkää ikää, kunhan sitä hoidetaan oikein. Tuotteeseen on saatavana lisävarusteena myös savupiippu. Oy Roltrade Ab, 1495 €.

 

Kotimainen Loimun Lumo tulisija on syntynyt muotoilija Ville Patrakan ja Joonas Ahdin yhteistyön tuloksena. Lumo on saanut muotonsa jätkänkynttilästä ja se nimensä mukaisesti lumoaa katsojansa muotoilullaan sekä elävän tulen dramaattisuudella. Lumo on helppo sijoittaa suojaisan tulipesänsä ansiosta. ja se on takuuvarma juhlien keskipiste. Valmistaja Loimu, 1580 €.