Suomen ensimmäinen puutarha-alan lifestyle-myymälä avasi ovensa

Viime viikolla avautui Espoon Mankkaalla GardenLiving Viherstudio. Se on Suomen ensimmäinen puutarha-alan lifestyle-myymälä, joka tarjoaa tuotteiden lisäksi maisema- ja pihasuunnittelua, pihapalveluita sekä vihersisustamista koteihin ja yrityksille.

GardenLiving yhdistää kukkakaupan sekä monipuoliset maisemasuunnittelu- ja pihapalvelut, kuten pihojen stailaukset, hoitotyöt ja istutukset. Ainutlaatuinen myymäläkonsepti on saanut inspiraationsa Hollannista, joka on puutarha-alan edelläkävijämaa. 200 neliömetrin myymälätilaa laajennetaan myöhemmin 1500 neliömetrin kokoisella ulkoalueella, joka tarjoaa tuotteita ja inspiraatiota pihoille ja terasseille. GardenLivingin takana ovat viheralan vahvat ammattilaiset Eva Wuite, Kirsti Pentti, Mia Oksanen, Laura Talo ja Saara Räntilä. Lisäksi tiimiin kuuluu useita osaavia floristeja ja puutarhureita.

 

Elämyksellisesti sisustetussa Viherstudiossa voi nauttia kupin kahvia, ammentaa ideoita, inspiroitua kirjojen ja lehtien parissa sekä tutustua jo toteutettuihin projekteihin.

 

Myymälätilan suunnittelun lähtökohtana on se, että tila olisi elämyksellinen ja rentouttava sekä antaisi inspiraatiota vierailijoille omien unelmiensa toteuttamiseen. Myymälän viherammattilaisten yhteisen tilasuunnittelunäkemyksen kehitti lopulliseen muotoonsa tilasuunnittelija Petra Turkia.

 

Kuvassa kukkasuunnittelija Aile Pütsepp asettelemassa kukkia maljakkoon.

 

Upeille kukkakimpuille tarjoaa sopivaa kontrastia autonrenkaista valmistettu vati.

 

Kuvassa näkyvät hollantilaiset ruukut on valmistettu vanhoista autonrenkaista Syyrian pakolaisleireillä. Ruukut sopivat hyvin istutuksia varten tai säilytysastioiksi.

 

GardenLivingin tuotevalikoima tulee pääsääntöisesti Hollannista.

 

Siinä on perusvalikoimasta poikkeavia kasveja, ruukkuja ja muita sisustuselementtejä, joita ei saa muualta Suomesta.

 

Kuvassa etummainen kasvi on kirjopiilea. Se on ensisijaisesti huonekasvi, mutta kesällä sen voi laittaa myös parvekkeelle tai terassille. Taaimmainen mehikasvi sopii sisälle ja ulos aurinkoon.

 

Myymälätilasta voi ammentaa kivoja sisustusideoita.

 

Pienikin vihreys saa tilan kukoistamaan ja ihmiset siellä viihtymään.

 

Myymälässä voi rakentaa myös oman kukkakimppunsa, jutella mukavia suunnittelijoiden kanssa sekä kysyä näiltä neuvoja.

 

Laaja valikoima kauniita tuoksuvia leikkokukkia.

 

200 neliömetrinen myymälätila laajenee keväällä 2018 ulkoalueelle, jonka koko tulee olemaan noin 1500 neliömetriä. Ulkotilasta löytyy tuotteita ja inspiraatiota pihoille ja terasseille.

 

Erilaiset koristeheinät ovat erittäin trendikkäitä, ei ainoastaan pihalla vaan myös ruukkuistutuksissa.