Siirrytään puutarhaan

Pihakausi on jo ovella, joten on aika laittaa kesän lempipaikat kuntoon. Puutarhojen ja terassien kalustus suunnitellaan usein yhteneväksi kodin muun tyylin suhteen, jolloin sisä- ja ulkotilojen raja hämärtyy. Pihakalusteissa on runsaasti valinnan varaa, jokaisen makuun löytyy sopivia kalusteita. Muista myös nauttia puutarhastasi.

Puutarhojen ja terassien kalustus on hyvä miettiä eri toimintojen kautta. Pihakalusteissa on runsaasti valinnan varaa, jokaisen makuun löytyy sopivia kalusteita. Suojaisille ja aurinkoisille oleskelupaikoille on omansa. Ulkotiloihin kannattaa sijoittaa tarpeeksi rentouttavia lepopaikkoja ja toimiva paikka sekä ruokailulle että seurustelulle. Muista myös nauttia puutarhastasi.

Kevyet kalusteet ovat paitsi siroja myös käteviä siirtää sinne missä niitä kulloinkin tarvitaan. Kevytrakenteiset Cane-linen Copenhagen – tuoli ja On the move – pikkupöytä siirtyy näppärästi kainalossa aurinkoon tai varjoon, tilanteen mukaan.

Cane-linen Traveller – sarjan tuolit taittuvat pienen tilaan, joten säilytys on helpompaa. Cane-line tuotteita myy Boknäs.

Puutarhassa on lupa rentoutua ja nauttia kesäpäivistä, joko auringossa tai varjossa. Kunnon aurinkovarjo suojaa liialta auringolta. Iloa kesäpäivään tuovat Fatboyn värikkäät Headdemock – riippukeinu ja Base – aurinkovarjo.

Rentoon oleiluun sopii Pihanon La Siesta riippumatto, joka on valmistettu käsityönä riippumattojen synnyinseudulla Etelä-Amerikassa.

Kesällä on mukava kokata ja nauttia päivän ateriat ulkona. Klassikkokalusteet kestävät ja ovat aina muodikkaita, kuten tämä tanskalaisen Skagerakin Drackmann – pöytäryhmä, joka on valmistettu tiikistä.

Rouheamman ratkaisun ruokapöydäksi saa valitsemalla palan Olympiastadionin historiaa. Stadionin legendaariset penkit jatkavat olemassaoloaan uudessa muodossa. Muotoilija Tapio Anttila on suunnitellut Stadionin penkeistä kalustesarjan, johon kuuluu pöytiä, penkkejä ja tuoleja. Stadion – sarjan kalusteita myy Vepsäläinen.

Tuomaala – sarjan penkit on valmistettu yli 80 vuotta sitten kaadetusta suomalaisesta hongasta ja jokainen tuote on numeroitu. Penkeissä ei ole yhtään naulaa eikä ruuvia, vaan penkkien jalat on kiinnitetty kiilausmenetelmällä. Penkkejä valmistaa ja myy Laatikkokauppa.

Hauska alumiinirunkoinen Iskun Snören punostuoli on kevyt ja näppärä pieni lepotuoli, joka siirtyy terassilta kalliolle ja takaisin auringon kierron mukaan. Pinottavuutensa ansiosta tuoli on helppo varastoida.

Amerikan itärannikolta lähtöisin oleva Adirondack – klassikkotuoli toimii lepotuolina esim. rannalla, ei tarvitse jännittää lähteekö se tuulenpuuskan mukana ilmaan.