Keskikesän juhla on tekstiilien juhlaa

Juhannusviikolla useissa mökeissä laitetaan kauneimmat lakanat suvea juhlistamaan saapuville kesävieraille. Mikä onkaan ihaninta, kuin pedata parhaat puuvillat ja pellavat vastasiivottuihin vierashuoneisiin ja –aittoihin. Toivotetaan ystävät ja sukulaiset tervetulleiksi viettämään kesän suurinta juhlaa!

Juhannusvieraille katetaan tervetuliaismaljat aurinkoiselle terassille, grillataan ja syödään päivällistä, oleillaan ja seurustellaan. Nautitaan rantasaunan löylyistä ja pulahdetaan viilentävään järvi- tai meriveteen. Kietoudutaan shaaleihin. Pujahdetaan aamuyön tunteina makuuaitan viileiden lakanoiden väliin, tyynyn alle on kerätty kimppu luonnonkukkia. Nautitaan kiireetön aamiainen terassilla tai kalliolla. Kaikessa tässä kulkee mukana kauniit, kesäiset tekstiilit.

 

Pellavaiset verhot sopivat niin modernin kuin romanttisenkin kesäkodin ikkunoihin. Rullakapan somistenauha antaa viimeistellyn ilmeen.

www.eurokangas.fi

 

Paperinarumatto Fourways mattomalli on neljän laajan raidan yhdistelmä. Raidat luovat värileikin, antaen matolle rytmiä ja rakennetta. Design Ritva Puotila.

www.woodnotes.fi

 

Kesäkodin seinät tapetoidaan Vallilan herkällä Magnolia-tapetilla, väri Aqua, ja vieraiden viihtyvyys on taattu. Maalauksellisen tapetin on suunnitellut Tanja Onsjoki.

www.vallila.fi

 

Juhlapöydän kattauksen kruunaa laadukas Greta-pellavapöytäliina. Pellavan kaunista kiiltoa ja luonnollisia ominaisuuksia on osattu arvostaa jo tuhansia vuosia.

www.finlayson.fi

 

Juhannuksen kattauksessa käytetään ylellisiä, kankaisia lautasliinoja, jotka soinnutetaan pöytäliinaan ja kattauksen astioihin.

www.balmuir.com

 

Suomen sääolosuhteet ovat vaihtelevia ja vilu saattaa yllättää Juhannuksen juhlijoita, siksi on syytä varata shaaleja ja peittoja, johon voi kääriytyä.

www.novita.fi

 

Juhannusyönä tyynyn alle laitetaan kedon kukkia ja nähdään kauniita unia. Kesän pussilakanoiden kuosit ovat raikkaita ruutuja.

www.ikea.com

 

Rentouttavan saunan ja uinnin jälkeen viivytään hetki kietoutuneena Ellos Homen pehmeään puuvillafroteepyyhkeeseen.

www.ellos.fi

 

Piknik-kattaukselle kalliolle ei kannata ottaa parhaita perintöpellavaliinoja, vaan värikäs puuvillaliina kuten esim. Marimekon Juhannustaika.

www.marimekko.fi