Hae inspiraatiota! Ravintola metsässä

Pidän pop-up tapahtumista sekä yleensäkin spontaaniudesta. Joskus on kiva järjestää ystäville erikoiskutsuja – ei pelkästään tuttuun tapaan terassille syömään vaan johonkin aivan odottamattomaan paikkaan. Miksipä ei metsään. Vastaavan tapahtuman järjestäminen vaatii toki paljon organisointia joten pop-up ravintola on järkevää järjestää esimerkiksi jonkin isomman tapahtuman yhteydessä.

Virossa Viljandissa järjestettiin kesäkuun alussa kansainväliset Hansapäivät, jonka yhdeydessä oli kaupungissa auki erilaisia pop-up kahviloita kaupungin asukkaiden kotipihoilla sekä myöskin vierailevien hansakaupunkilaisten toimesta perustettuja. Paras ja tunnelmallisin oli kuitenkin paikallisen Fellin kahvilan perustama pop-up metsäravintola, joka oli Hansapäivien ajan vierailijoille auki. Kenties saat seuraavista metsäravintolan kuvista inspiraation järjestää itse kesäkutsut hieman tavallista erikoisemmassa paikassa.

 

Metsäravintola sijaitsi Viljandin keskikaupungista katsoen järven toisella puolen, joten sinne oli tunnelmallista soutaa veneellä, vaikka autollakin olisi päässyt lähelle tapahtumapaikkaa.

 

Metsäravintolan kalusteiksi sopivat hyvin vanhat tuolit sekä pöydät pitsiliinoineen. Maahan nurmikolle voi pinnan tasoittamiseksi laittaa vähän olkia.

 

Ruokapöydän ylle on käytännöllistä laittaa jonkinlainen varjo sateen tai auringon suojaksi. Lippunauha lisää riemukasta ja rentoa tunnelmaa.

 

Metsäravintolan lounge-osiossa löhöiltiin nojatuoleissa. Tämä alue oli taivasalla, mutta tarvittaessa sai telineestä ottaa pitsisen varjon suojaamaan ilta-auringolta.

 

Metsäravintolan ruokalista sopi mainiosti ympäristöönsä. Kuvassa on kala-aiheisen ruokalistan alkuruoka – ankerias tartar ja punajuuri.

 

Metsä-ravintolaan sopivat mainiosti erilaiset, vaikkapa muualta tarpeettomiksi jääneet astiat. Esimerkiksi juomia ja jälkiruokia voi tarjoilla lasipurkeista. Kuvassa kotitekoinen raparperilimonadi mintulla maustettuna.