Rauhoittumismökit kaupunkilaisille

Ryhmä Harvardin Yliopiston nuoria perusti Getaway nimisen yrityksen, joka mahdollistaa työuupumuksesta kärsivien kaupunkilaisten ladata akkujaan metsän rauhallisessa sylissä.

Getaway suunnittelee, rakentaa ja vuokraa metsän keskelle sijoitettuja pikkumökkejä niille, jotka haluavat irtiottoa digimaailmasta ja kokeilla pienimuotoista yksinkertaista elämää. Yrityksen perustajat ovat Jon Stuff ja Pete Davis.

 

Eleanor mökki New Yorkin lähistöllä. Kuva: Ball and Albanese. 

 

Tutkimusten mukaan suuri osa amerikkalaisista on työssään uupuneita ja loman puutteessa. Getawayn mukaan he tarjoavat tavallaan „anti-lomaa“, koska loma vaatii aikaa ja rahaa ollessaan kaukana. Sen sijaan Getaway- mökkilomaa varten tarvitaan vain online -varaus itselleen sopivaksi ajankohdaksi ja siirtyminen mökille, joka on noin parin tunnin ajomatkan päässä. Yksi yö metsämökissä maksaa vain 99 $.

 

Clara mökki Bostonin lähistöllä, sisätila. Kuva: www.thebearwalk.com.

 

Mökit on sijoitettu suurten kaupunkien lähelle metsiin niin, että paikalle ajo kestää korkeintaan kaksi tuntia. Puiset rakennukset ovat mobiileja eli niitä voidaan siirtää paikasta paikkaan. Getawayn edustajien mukaan he eivät sitä kuitenkaan tee kovin usein, vaan antavat mökkien olla pidemmän aikaa samassa paikassa. Yritys pitää tärkeänä vuokrata tontti mökille suoraan paikallisilta metsänomistajilta.

 

Ovida mökki Bostonin lähistöllä. Kuva: www.bearwalk.com. 

 

Ovida mökki Bostonin lähistöllä, ulkopiha. Kuva: www.bearwalk.com. 

 

Yrityksen ensimmäiset pikkumökit: Ovida, Lorraine ja Clara pystytettiin Bostonin lähelle metsään. Rakennukset suunnittelivat Harvardin (Harvard Graduate School of Design) suunnittelijaopiskelijat Wyatt Komarin, Adisson Godine ja Rachel Moranis.

 

Ovida mökki Bostonin lähistöllä, sisätila. Kuva: www.bearwalk.com. 

 

Ovida mökki Bostonin lähistöllä, sisätila. Kuva: www.bearwalk.com. 

 

Mökit on nimetty yrityksen henkilökunnan isoäitien mukaan. Rakennukset ovat juuri sen verran pieniä, että ne mahdollistavat asumisen mukavasti mutta yksinkertaisesti. Jokaisessa on liesi, suihku+wc, kirjoja sekä pöytäpelejä.

 

Mökki Isidore New Yorkin lähistöllä. Kuva: Roderick Albanese. 

 

Tänä kesänä Getaway laajensi asiakaskunnan toiveiden mukaisesti toimintaansa myös New Yorkin läheiseen metsään. Sinne pystytettiin Bostonin mökkien kanssa samalla periaatteella suunnitellut Eleanor, Isidore ja Maisie -nimiset rakennukset.

 

Mökki Isidore New Yorkin lähistöllä, ulkopiha. Kuva: Ball and Albanese. 

 

Mökki Isidore New Yorkin lähistöllä, sisätila. Kuva: Ball and Albanese. 

 

Varauspäivän lähestyessä lähettää Getaway varaajalle koordinaatit mökille, jonka ovet aukeavat Getawayn antamilla koodeilla. Rakennuksen löytäminen on sinänsä hauska seikkailu. 

 

Varauksia minimökkeihin voi tehdä Getawayn kotisivuilla.