Loma-asuntomessut – ei perinteistä mökkeilyä vaan harrastamista ja palveluiden käyttämistä

Joka toinen vuosi järjestettävät loma-asuntomessut pidetään tänä kesänä Kalajoella. Messualue sijaitsee Kalajoen hiekkasärkkien pohjoispäässä matkailukeskuksen sekä palveluiden läheisyydessä. Esillä on 29 loma-asuntoa, joista pienin on 92 m2 ja suurin 197 m2. Nämä neliöt ovat ehdottomasti lähempänä kunnon omakotitaloa kun pientä perinteistä mökkiä. Kuka sitten on loma-asuntomessutalojen potentiaalinen omistaja? Se on henkilö, joka päivätyön jälkeen ei halua ”toista työkeikkaa” mökkipuuhastelun muodossa, vaan nauttia merimaisemasta sekä tapahtumista, harrastaa liikuntaa ja käyttää palveluita. Kalajoen kaupunginjohtajan mukaan alueella onkin laadukas ja monipuolinen huoltopalveluiden tarjonta, jota loma-asuntojen omistajat tarvittaessa voivat käyttää.

Kalajoen loma-asuntomessualue on kieltämättä kaunis. 29 messukohdetta jakautuu neljään kortteliin – ”Metsäkortteli”, ”Raviratakortteli”, ”Lammenrantakortteli” sekä ”Näköalakortteli”. Messutaloissa esiintyy paljon lasi- sekä terassipintaa, mikä on luonnollista näin upeassa ympäristössä. Henkilökohtaiset suosikkini talon arkkitehtuuri sekä sisustus huomioon ottaen ovat messuilla kohteet 18 ja 19 – kohtuullisen kokoiset samanlaiset talot, joissa on kuitenkin toisistaan eroava sisustus. Positiivisena mieleen jäi myös talo Raikas – kohde numero 13. Kyseessä on Kalajoen ammattiopiston ja Helena Karihtalan yhteistyön tuloksena syntynyt talo, jossa sisustuksessa näkyy uniikkeja oppilastyönä tehtyjä kalusteita sekä tekstiilejä. Vaikka asunnon käyttötarkoitus on Jedu-Ammattioppilaitoksen kokous- sekä virkistystila, on tilan vaikutelma lämmin ja kodikas.

Omakotityyppisten loma-asuntojen lisäksi messuilla esiteltiin myös kolmikerroksinen huoneistohotelli – Villa Meritähti. Kyseisen talon kaikista kohtuullisen kokoisista 2- ja 3-huoneisista asunnoista avautuu näkymä merelle ja ranta-alueelle. Lehdistöpäiväksi Villa Meritähdestä oli saatavilla vain yksi asunto. Kalajoen kaupunginjohtajan mukaan kiinteistöjen arvo alueella ei ole laskenut. Onkohan tässä yksi syy asuntojen ripeään menekkiin? Loma-asuntomessut ovat vierailijoille auki 23.06 – 06.07.2014.