Kesäelämää Etelä-Savossa

Kalastava lapsiperhe rakennutti mökin yhteyteen kaksi nukkuma-aittaa, joiden väliin jää ulko-olohuone. Lopputulos on upea.

 

Sisustussuunnittelija Minna Häkkinen auttoi perhettä sisustamaan uudet tilat, joissa pääosassa on asiakkaiden toiveiden mukaisesti mahdollisimman pelkistetty ympäristö. Pääosassa on mökkiä ympäröivä kaunis luonto eli Puulaveden maisemat. Täällä vietetään konstailematonta ja ekologista perhelomaa.

 

Monet kalusteista on kierrätettyjä. Poikien huoneeseen saatiin pöytä kuormalavoista.

Sänkyjen alla on kätevästi säilytystilaa ja hyvännäköiset sekä laadukkaat vuodevaatteet eivät tarvitse päiväpeittoja ylleen. Artekin jakkarat toimivat yöpöytinä ja tarvittaessa myös lisäistuimina.

 

Vanhempien makuuhuoneessa vanhat parkettitehtaan vanerilaatikot ovat saaneet uuden tehtävän yöpöytinä. Rennon kauniit pellavaiset vuodevaatteet vaan paranevat käytössä. Kaunis sinisenharmaa sävy raikastuu vihreävalkoisella tyynyllä.

Puiset naulakot ovat paitsi käytännöllisiä niin myös silmänilo.

 

Sänky on suunnitelman mukaan teetetty vanerista. Mustat kevyet huonekalut korostavat tilan minimalistista herkkyyttä suurten ikkunoiden antaen alati vaihtuvan maisemataulun järvelle.

 

Pöytä on toteutettu sähkömieheltä ylijääneestä kelasta ja sohva on tuunattu vanhasta sängystä. Tummat seinäpinnat yhdessä vaaleiden puupintojen ja värikkäiden tyynyjen kanssa luovat hyvin kotoisan oleskelutilan.

 

Studio m3