Ylellistä charmia ja designia kaupunkikodissa

1920-luvulla rakennetusta kerrostalosta löytyy tyylikäs kaupunkiasunto, jonka tyyli modernista ilmestään huolimatta on ajaton ja ylellinen. Sisustuksessa yhdistyy skandinaavinen ja italialainen design maustettuna ripauksella draamaa. Koti huokuu varmaa makua ja silmää kauniille asioille.

Olohuoneen ja ruokailutilan perusväritys muodostuu harmaan eri sävyistä, joita valkoiset modernit designkalusteet raikastavat. Tummat verhot, lampunvarjostimet ja sohva lisäävät kontrastia tilaan kun taas seinille ripustettu taide ja punaiset tyynyt tuovat väriä ja lämpöä.

 

Olohuoneen toisessa päädyssä on kahdeksan hengen ruokailuryhmä, jonka ympärillä mahtuu kestitsemään ystäviä. Valkoinen neliönmallinen pöytä ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat saaneet seurakseen näyttävän ja veistoksellisen Foscarinin Big Bang –valaisimen. Varsinainen katseenkiinnittäjä, joka antaa tilalle luonnetta.

 

Olohuoneen pariovista avautuu kaunis näkymä työhuoneeseen, jonka takaseinällä on rohkea kultakuvioinen tapetti tummalla pohjalla. Ylellinen tunnelma tasoittuu modernilla kattovalaisimella ja minimalistisella harmaalla sohvalla.

 

Muuramen kirjoituspöytä on sijoitettu sohvan taakse joten olohuoneesta katsottuna se jää piiloon. Pöydän parina on Kartellin läpinäkyvä Louis Ghost tuoli, joka tuo ilmavuutta ja keveyttä aavistuksen verran dramaattiseen tyyliin. Pariovien molemmin puolin löytyy symmetrisesti asetellut mustat kaapit, jotka tasapainottavat huoneen värimaailmaa toimien vastaparina tummalle tapetille. Houkuttelevan pitkänukkaisella matolla huoneeseen on saatu pehmeyttä ja tekstuuria.

 

Kodin keittiö on 1920-luvun rakennustyylin mukaan pitkä ja kapea. Beigen väriset seinät luovat lämpimän tunnelman, jota valkoiset kaapit ja aina muodikkaat tiililadotut kaakelit raikastavat. Huonetta avartaa yläkaappien sekä alasokkelien poisjättäminen. Värikkäät astiat avohyllyillä, Artekin jakkarat, poljinroskis ja suuri liitutaulu viimeistelevät tämän keittiön tyylin.

 

Upea sängynpääty kiinnittää huomion kauniissa makuuhuoneessa. Takaseinän hiekanruskea sävy antaa hyvän taustan tummille kalusteille ja näyttäville valaisimille yöpöydillä. Mustavalkoiset graafiset ja kuviotyynyt tuovat eloa harmaan silkkisen päiväpeiton päällä. Kaunis antiikkinen kiinalainen kaappi rikkoo minimalististen huonekalujen linjaa ja antaa persoonallisen lisämausteen. Punainen tyyny sirolla nojatuolilla yhdessä verhon takaa kurkistavan maatuskan kanssa jatkavat kodin punaisia väripirskahduksia. Tämä huone ei muuta tarvitse, se on täydellinen.