Vintagea viihtyisässä puutalossa

Hurmaavasta 1900-luvun alkupuolen puutalosta löytyy lapsiperheen koti, jossa yhdistyy kauniisti nykyaika ja menneen ajan tunnelma. Lautalattiat, kakluunit, puupanelointi ja harmoninen värimaailma luovat hyvät puitteet mutkattomalle ja skandinaaviselle sisustukselle, jota on maustettu vintagella.

Vaalea puunsävyinen lautalattia lämmittää muuten harmaan ja valkoisen sävyisessä keittiössä. Mustat työtasot ja vetimet toistavat vanhan puulieden luukkujen väriä. Keittiössä on säilytetty upea kuparinen huuva. Osa kiintokalusteista on korvattu avohyllyillä ja näin on saatu rentoa fiilistä ja tilan tuntua. Eriparia olevat pinnatuolit kruunaavat tyylin.

 

Olohuoneesta löytyy näyttävä vanha kakluuni. Polttopuille on nikkaroitu kätevästi laudoista säilytyslaatikko, jonka päällä on kokoelma vanhoja lasiesineitä. Seinällä on mustavalkoisia valokuvia, joiden eriväriset kehykset tuovat eloa seinään. Huoneen sisustus on kaunis yhdistelmä modernia designia ja vintagea. Ikkunat eivät selkeässä sisustuksessa kaipaa verhoja.

 

Viistokaton alla ja sydänmuurin vieressä nukutaan levollisesti. Sängynpäätyyn aseteltu harmaa kangas on kaunis yksityiskohta ja noudattelee huoneen rauhallista värimaailmaa. Taulu, tumma seinänaulakko, pöytävalaisimet ja vanhat puiset parrut ovat hyvä vastapaino muuten vaaleille väreille.

 

Lastenhuoneesta löytyy myös vino katto sekä hauska kaupunkikuvioinen tapetti. Retrovalaisimet ja vanhat sängyt sopivat hyvin huoneen tyyliin modernien hyllyjen ja lelujen kera.

 

Pienen eteisen säilytysongelma on ratkaisu oivallisella kenkähyllyllä. Muutamista rimoista rakennettu hylly ei vie paljoa tilaa, mutta säilöö uskomattoman paljon kenkiä pois lattialta kuljeksimasta. Helppo toteuttaa ja hyvännäköinen.

 

Katso lisää kuvia täältä.