Viipyilevän kesän tunnelmaa Lohjanjärven maisemissa

Modernin ja perinteiden elegantti tanssi Lohjanjärven mykistyttävissä maisemissa salpaa kyynisimmänkin hengen. Vanhan Tammelan pappilan torpan muodonmuutos ei ole murentanut rahtuakaan paikan perinteikkäästä tunnelmasta, vaan yhdistänyt uutta vanhaan luoden jotakin upeaa. Mistä talon upeasta yksityiskohdasta sinä pidät eniten?

Lohjan seudun rikas luonto, kimmeltävä Lohjanjärvi ja terassien ympäröimä rakennus saunatupineen luo idyllin, jonka vertaista saa hakea. Talon huoneet henkivät muistoja menneestä ja lupauksia tulevasta.

Olohuoneessa oleillessa voi jättää oven auki terassille ja tuntea kesän viimeiset säteet ja syksyn ensituulen kasvoillaan nojatuoliin hyvän kirjan kanssa käpertyneenä. Rakennuksen laajennusosan tilava seurusteluhuone on malliesimerkki uuden ja vanhan liitosta, joka voi hyvin ja kukoistaa näissä tiloissa. Rottinkiset tuolit ja kimaltavat kattokruunut ovat toisiaan imartelevaa kontrastia parhaimmillaan. Tila kylpee luonnonvalossa, kun sitä on tarjolla, ja kattokruunut takaavat tunnelmalliset talvi-illat, kun pimeys voittaa.

Vanhan pappilan torpan hirsiseinät ja vaaleat puulattiat vievät sisätiloissa menneeseen aikaan. Olohuoneen yhteydessä sijaitseva keittiö sopii täydellisesti mökin henkeen – moderni keittiö ja perinnettä henkivät hirsiseinät ovat sykähdyttävä yhdistelmä. Entisen leivinuunin tilalle pystytetty upea valkoinen pönttöuuni sekä rakennuksen kaksi ilmalämpöpumppua pitävät koko perheen lämpimänä sydäntalvellakin.

Makuuhuoneista löytyy tilaa suuremmallekin perheelle tai seurueelle. Pienempi makuuhuone muuntautuu lasten omaksi valtakunnaksi tai vaikkapa kotoisaksi vierashuoneeksi. Suora käynti ovesta terassille avaa näkymän ihastuttavaan järvimaisemaan. Valkoiseen seinään ikkunan alle on jätetty esille torpan hirsiseinää idyllisenä yksityiskohtana. Vanhoista ikkunoista tehdyt rustiikkiset peilit, hulmuava vuodekatos ja oma takka riittävät vakuuttamaan kenet tahansa viettämään koko päivän sängyssä.

Jos sisätilojen lumoukselta pääsee kuitenkin ulos asti, löytää lisää upeita yksityiskohtia. Rakennuksen ympärillä on laajat terassit, joille kuljetaan rakennuksen lukuisista ovista. Pitkät kesäillat suurilla terassialueilla ovat täydellisiä perheen grillaushetkiin tai vaikkapa romanttiseen auringonlaskuun. Saunamökki taas takaa suomalaiseen elämään kuuluvat kunnon löylyt luonnonhelmassa.

Tämä vanha pappilan torppa on suojaisa ja rauhallinen paikka, jossa ihminen tuntee itsensä osaksi luontoa – mukavuuksista yhä nauttien. Sienet ja marjat kasvavat lähes omalla ovella ja luontoon on helppo hypätä reippailemaan, vaikka suoraan makuhuoneesta. Torpan rantaoikeus venevalkamaan ja laiturin pitoon ovat piste iin päälle. Mitä täällä ei ole, sitä ei ihminen tarvitse.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Lohjalla myynnissä olevat loma-asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Huoneistokeskus/Oikotie.fi