Värit ja vintage hurmaavat kaupunkikodissa

Helsingin keskustasta löytyy viehättävä ja persoonallinen tilava yksiö 1900-luvun alussa valmistuneessa jugendtalossa.

Asuntoon on oma sisäänkäynti ja oma pieni portaikko, joka toimii asukkailla eteisenä. Vanha kaunis ovi on räiskyvän punainen ja eteinen on laitettu kotoisaksi. Muuton käteviin seinälaatikoihin saa pienet tavarat säilöön.

 

Yksiöön tulee lisää tilan tuntua huonekorkeuden ja upean vaalean lautalattian ansiosta. Sisustuksessa on paljon 50–60 –luvun tunnelmaa sen ollen kuitenkin samalla hyvin nykypäiväinen. Stringin hyllyt sopivat sisustukseen täydellisesti. Sohvat ovat näyttävän tumman turkoosin väriset ja ne tuovat olohuoneeseen kivasti väriä. Eriväriset Eamesin tuolit ovat hauska yksityiskohta.

 

Alkovi on osittain suljettu, joten maakuusoppi on rauhallinen paikka nukkua. Huomio kiinnittyy nopeasti mustaan putkeen alkovin katossa ja niitä löytyy myös muualta asunnosta. Putket on maalattu mustiksi joten ne toimivat hienosti yhdessä kodin sisustuksen kanssa.

 

Alkovista löytyy suuri peilikaappi, jossa on paljon säilytystilaa. Kaapin vieressä on vielä vaaterekki, johon on illalla helppo ripustaa seuraavan päivän vaatteet valmiiksi tai muuten vain kauneimmat vaatteet esille. Sängyn päätyseinässä on hauska pienen pieni hylly kirjoja varten.

 

Keittiössä vallitsee paljon mustaa pintaa yhdessä vaalean puun kanssa. Kaapistot ovat mustaa mattapintaa ja tarkkaavainen huomaa mustat vesiputket keittiön nurkassa sekä taaempana eteisessä. Artekin ruokapöydässä on musta laminaattipinta ja klassisessa 60-luvun pinnatuolissa on mustat yksityiskohdat, istuinosan jääden puunväriseksi. Keittiön kulmassa on alkuperäinen komero, joka on herttainen ”mummola-tyylinen” yksityiskohta tyylikkäässä ja modernissa mustanpuhuvassa keittiössä.

 

Lisää kuvia kodista täältä.