Vanhan talon tunnelmaa Tammisaaressa

Kaksikerroksinen hirsitalo on rakennettu Tammisaaren vanhaan kaupunkiin vuonna 1792. Vanhan kauppiaan talossa sijaitsee nyt upea rakennuksen historiallista henkeä kunnioittava koti.

Olohuoneen sisustus yhdistää antiikkia, designklassikoita ja moderneja huonekaluja tyylikkäästi. Vaaleat ja puiset huonekalut luovat ajattoman kauniin kokonaisuuden, jota raidalliset tapetit ja itämainen matto maustavat mukavasti. Jacobsenin suunnittelema Muna-tuoli on sulassa sovussa kristallikruunun ja pienen kamiinan kanssa.

 

Kookas kristallikruunun on saanut parikseen näyttävän kattorosetin, joka luo olohuoneeseen arvokasta ilmettä.

 

Olohuoneen vierestä löytyy kirjastohuone, joka toimii myös työtilana. Teetetty kirjahylly maksimoi hyllytilan lukuisille kirjoille myös pariovien päältä.

 

Ruokailuryhmä muodostuu vanhasta puupenkistä, pöydästä ja Philippe Starckin Kartellille suunnittelemista Dr. No tuoleista. Levollinen ja viihtyisä tunnelma syntyy seinien harmaasta sävystä ja suuresta itämaisesta matosta. Vanha kattovalaisin yhdessä seinille kehystettyjen vanhojen kuvien kanssa täydentää ilmettä. Juhlien aikaan pöytä katetaan kauniilla astioilla ja aterimilla.

 

Keittiön lattia on ekologinen ja käytännöllistä korkkia. Moderni keittiö on saanut vastapainoksi arvokkaan tapetin ja itämäisen maton. Keittiön kaapiston välitilan kaakelit ovat hauska vaihtoehto perinteisille valkoisille laatoille. Högforsin puuhella on edelleen toimiva.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi