Valkoinen unelma

 

Porvoon Ilolasta löytyy mansardikattoinen vuonna 1837 rakennettu hirsihuvila, jonka sisustus on kesäisen kevyt ja valoisa valkoisen eri sävyissä.

Valkoiseksi maalatut pinnat, valkoiset huonekalut, peilit, kakluuni ja kristallikruunu luovat maalaisromanttisen ilmavan ja kotoisan sisustuksen.

 

Tiililadotut metrolaatat sopivat hyvin vanhan talon henkeen ja yläkaapiton seinä antaa avaruuden tuntua kapeaan keittiötilaan. Uuni, vetimet ja kristallikruunu viimeistelevät tyylin.

 

Pitkistä lankuista tehdyn pöydän ääreen mahtuu suurempikin seurue aterioimaan ja seurustelemaan. Kookkaat valaisimet antavat tarpeeksi valoa pitkän pöydän äärelle, mutta eivät ole liian raskaan oloisia kangasverhoilun ansiosta.

 

Sänky on sijoitettu vinoseinäisessä huoneessa ikkunan eteen. Läpikuultavat verhot, pieni kristallikruunu ja hennosti kuvioitu päiväpeite antavat oman lisänsä romanttiseen tunnelmaan.

 

Metallinen kerrossänky sopii mainiosti valkoiseksi maalattuna romanttiseen lastenhuoneeseen. Tekstiilit, valaisimet, vanha puinen penkki sekä katosta roikkuvat tähdet luovat huoneeseen oman ilmeen. Parrut on maalattu valkoiseksi ja niihin voi kieputtaa mm. modernin kattovalaisimen roikkumaan.

 

Pelkistetympi ilme tässä makuuhuoneessa on luotu modernisti kuvioidulla päiväpeitteellä, mustalla yöpöydällä sekä katosta roikkuvalla valosarjalla. Kauniit arkivaatteet saavat olla vaatetelineessä reilusti esillä.

 

Portaiden alle saatu pieni työpiste, johon mahtuu kaikki tarvittava. Pehmustettu tuoli, vanhahtava pöytälamppu ja kehykset pöydällä sulauttavat työpisteen osaksi muuta sisustusta.

 

Puutarhassa jatketaan kauniin sisustuksen teemalla luoden ihania kesähuoneita ulkotilaan.

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää Porvoossa myynnissä olevia omakotitaloja.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi