Uutta ja vanhaa yhdistellen

Helsingin keskustassa sijaitsevassa piharakennuksessa sijaitseva koti on yhdistetty kolmesta asunnosta ja saneerattu valoisaksi ja moderniksi kokonaisuudeksi. Toimivan pohjan ja laadukkaiden materiaalien ansiosta asunto on hyvin muuntelukykyinen ja pitkäikäinen.

Modernin vaalea lattia, valkoiset seinä- ja kattopinnat ja rosoisen tiiliseinä muodostavat raikkaan kokonaisuuden, jota vaaleasävyinen sisustus tukee hyvin. Tekstiilit, taide ja koriste-esineet tuovat harkitusti lisää väriä kokonaisuuteen. Sarvet seinällä ovat hyvännäköiset ja tuovat persoonallista ilmettä. Vaaleat laskosverhot ovat yksinkertaisen tyylikäs valinta.

 

Vanhat kalusteet toimivat saumattomasti yhteen modernien huonekalujen, esineiden ja valaisimien kanssa. Klassikkovalaisin Lokki yhdessä Harri Koskisen Muutolle suunnitteleman Cosy -pöytävalaisimen kanssa on näyttävä pari. Suuri valokuvateos ruokapöydän takana tuo kauniisti syvyyttä ja kontrastia tilaan.

 

Pelkistetty ja ajaton keittiö hyödyntää tilaa tehokkaasti. Värikkäät peltipurkit avohyllyillä ja tyylikkäät kodinkoneet toimivat tyylin viimeistelijöinä.

 

Olohuoneesta avautuu suuri tila, joka on jaettu kuultavilla paneeliverhoilla kahteen osaan. Etummainen tila toimii vauvan huoneena. Antiikkisen kulmakaapin päällä koreilee Tommi Toijan herkän kaunis veistos.

Moderni hoitopöytä, Eamesin keinutuoli ja pinnasänky ovat vanhan kaapin lisäksi ainoat huonekalut tässä tilassa. Muutama taideteos ja korikassit tuovat oman lisänsä huoneeseen. Rakkaimmat kuvamuistot on ripustettu oven viereen.

 

Vanhempien makuuhuoneen sisustus on myös harmoninen yhdistelmä uutta ja vanhaan. Yöpöytinä toimii Kartellin Componibili-laatikostot ja niiden päälle on sijoitettu Yki Nummen suunnittelemat  Modern Art –valaisimet. Sängyn päädyssä on sopivan rosoisesti kuluneet vanha penkki ja puulaatikot. Räsymatto ja tyynyt tuovat muuten vaaleaan huoneeseen väriä. Olohuoneen punainen väriteema jatkuu tässäkin huoneessa.