Urbaani kaksio

Helsingin Kalliosta löytyy upea citykoti, joka tulvii valoa. Asunto yllättää erilaisilla pinnoilla ja kauniilla yksityiskohdilla.


Citykodin keittiö on niin huikea, ettei tiedä mistä aloittaisi. Yksi seinistä on jätetty paljaaksi ja sen rosoinen pinta antaa huoneelle luonnetta. Viereinen seinä on kaakeloitu bistromaiseen tyyliin kattoon saakka tiililadonnalla. Keittiön alakaapisto on yksinkertainen ja moderneissa avohyllyissä on esillä tärkeimmät käyttöesineet kauniisti. Vaalea puu työtasossa sopii skandinaaviseen tyyliin. Seinään kiinnitetyt valkoiset valaisimet ovat hyvännäköiset työvalot. Liesituuletin on eleettömän yksinkertainen. Lattialla on upeat Marrakech-laatat, jotka ovat olleet pinnalla jo muutaman vuoden ja suosion loppua ei vielä näy. Sopivat muuten erinomaisesti pelkistettyyn pohjoismaiseenkin sisustukseen. Smegin retrojääkaappi toimii mainiosti erillisenä kalusteena. Makuuhuoneeseen johtavasta oviaukosta aukeaa kaunis näky.

Saareke toimii työtasona sekä aamiaispöytänä. Sen laatikostot tarjoavat lisää säilytystilaa ja vaikutelma pysyy kevyenä, koska alaosaa ei ole täytetty kokonaan. Ruokapöydän takana katseen kiinnittää vaikuttava valokuvateos, joka antaa intensiivisen ilmeen tilaan. Alvar Aallon suunnittelemat klassikkovalaisimet korostuvat hyvin taulun tummia värejä vasten. Seinien ja lattian ollessa täysin valkoiset saadaan itämaisilla matoilla tunnelmaa ja väriä. Ruokapöydän ja tuolien sirot muodot sopivat tähän sisustustyyliin kuten myöskin saarekkeen ilmavat baarituolit.

Pelkistetty makuuhuone huokuu urbaania kaupunkilaistunnelmaa. Industrial -henkinen työpöytä, Lundian suuri lattivalaisin, Tapiovaaran Madamoiselle-tuoli sekä juliste ovat kuin luotu tätä tilaa varten