Koti esittelyssä: Upea koti vanhassa viljamakasiinissa

Vanhaan viljamakasiiniin remontoidussa kodissa moderni design yhdistyy tyylillä vanhaan ja rosoiseen. Aitoon loft-tyyliin kodissa on paljon avointa tilaa, jota ei ole rajattu turhilla väliseinillä ja ovilla. Valkoiseksi maalatut tiiliseinät, tumma puukatto parruineen ja lautalattia luovat puitteet ajattoman kauniille sisustukselle.

 

Viihtyisä ja rauhallinen sisustus on syntynyt luottamalla valkoisen ja ruskean eri sävyihin. Huonekalut on valittu harkiten ja ne antavat rakennuksen muotojen ja pintojen olla huomion keskipisteenä.

Ruokailuryhmän istuimet koostuvat pitkästä penkistä, muutamasta vanhasta puutuolista sekä Eamesin designtuolista. Suurelle pöydälle mahtuu useampi Iittalan Festivo -kynttilänjalka näyttävään asetelmaan. Sohvan viereen pinotut matkalaukut toimivat matalana lehtitasona sekä säilytyslaatikkoina. Artemiden Tolomeo –valaisin toimii kätevänä lukuvalona.

 

Nykyaikainen ja vetimetön valkoinen keittiö kiiltävine ovineen on hyvä vastapari rosoiselle tiiliseinälle ja käytön patinoimalle lautalattialle. Lieden taakse on sijoitettu lasi roiskesuojaksi ja mittatilaustyönä teetetty rosterinen työtaso altaineen tuo teollista fiilistä avokeittiöön.

Keittiön jälkeen avotilassa jatkuu rauhallinen työskentelytila. Jacobsenin Egg-tuoli on klassikko, joka sopii asunnon tyyliin saumattomasti. Matalaan Boknäsin kirjahyllyyn mahtuu tarvittavat kirjat ja paperit, mutta se ei vie liikaa huomiota. Seinälle kiinnitetty  vanha antiikkinen seinäpuhelin on hauska yksityiskohta.

 

Makuutila on erotettu olohuoneeseen ja rappusiin johtavasta tilasta kaapistoilla. Tumma lipasto, penkki ja vaaterekki ovat ainoat kalusteet sängyn ja yöpöytien lisäksi. Vaatekaappien ovet toistavat keittiönkaapiston tyyliä. Verner Pantonen suunnittelema Panthella –pöytävalaisin on ajaton kaunotar.

 

 

Alakerrassa sijaitsevat sisäänkäynti, kodinhoitotilat, sauna ja kylpytilat yhdessä suuren oleskelutilan kanssa. Suuri tumma laatta peittää lattiaa kun taas seinissä toistuu yläkerran maalattu tiilipinta. Adean Camp divaanisohvalle mahtuu enemmänkin ystäviä viettämään iltaa takkatulen ääressä. Vaalea nukkamatto tuo tilaan pehmeyttä ja seinille on pingotettu näyttävä kangas kahdeksi tauluksi antamaan väriä. Koko alakerran sisustuksen värimaailma toistaa taulujen sävyjä.

Rapatun takan edessä pölkkypenkki ja Woodnotesin K-tuolit luovat miellyttävän seurusteluryhmän. Tilan takaosaan jää vieraspeti ja pääsy saunaan ja pesutiloihin.

 

Pesutila avautuu suoraan alakerran oleskelutilaan. Suuret valkoiset seinälaatat luovat tehokkaan vastakohdan lattian pienelle ruskealle mosaiikkilaatoille, jotka jatkavat saunan värimaailmaa. Kaksi lautassuihkua ja itämaistyyliset penkit viimeistelevät tyylin.

Saunan lämpimän värinen ja leveä vaakalaudoitus tekevät siitä intiimin ja rentouttavan löylypaikan. Kiuas on osittain upotettu laudoitukseen ja ei näin ollen vie liikaa huomiota. Selkänojan taakse sijoitetut valot antavat lempeän epäsuoran valon.

 

Katso täältä lisää kuvia.