Unikkotien uniikki kerrostalokoti

Unikkotien uniikki kerrostalokoti sijaitsee Vantaalla Tikkurilan sydämessä. Juuri valmistuneessa remontissa asunto on saanut täysin uuden ilmeen, joka on sekoitus niin rouheaa pintaa, tyylikästä harmaata kuin ylevää messinkiäkin. 

Asunnon kaksivärinen keittiö on harmoninen kokonaisuus – messinkiset yksityiskohdat sitovat valkoiset yläkaapit ja harmaat alakaapit toisiinsa. Vaalea induktioliesi istuu kauniisti Tristone-tasoon, jonka kestävä materiaali on yhdistelmä luonnon mineraalia ja akryylia. Tunnelman täydentävät välitilan ja lattian koristeelliset espanjalaiset Equipe-laatat. Kattoon on maalattu harmaa kehikkö, joka luo tilaan korkeuden tuntua.

Asunnossa on taidokkaasti yhdistelty rouhean persoonallisia pintoja, jotka korostuvat valon tullessa sisään suurista ikkunoista. Lattiat ovat valkoista mattalakattua tammiparkettia ja seinät on trendikkäästi rapattu harmaaksi. Avaran ruokatilan seinä on kuin taideteos; käsin tehdyssä hiertopinnassa hohkaa kulta.

Kompaktissa makuuhuoneessa tila on otettu kauniisti haltuun. Sänky on upotettu seinän kalanruotokuvioiseen syvennykseen, josta löytyy pieni lokero iltalukemiselle. Sänkyä ympäröivät käytännölliset kaapit, jonne saa piilotettua niin vaatteet kuin lakanatkin. Tilaa valaisevat keittiöstä tutut roikkuvat messinkilamput, joiden lisäksi messinkiä löytyy myös kaappien pikkuruisista heloista.

Asunnon kruunaa suloinen parveke, jossa voi lasituksen ansiosta oleskella ympäri vuoden. Syysillat kuluvat mukavasti kahvikupin ääressä ruskamaisemista nauttien, kun taas kesäisin parveke taipuu vaikkapa pieneksi hyötypuutarhaksi vehreine kasveineen.

Kurkkaa myös muut myynnissä olevat kerrostaloasunnot ja Vantaalla sijaitsevat kohteet.

Mitä mieltä olet tästä harmaasävyisestä kerrostalokodista? Kommentoi alle.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä mahdollisesti uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Kahdeksas päivä Oy