Tyylillä Provencen malliin

Helmenharmaat lautalattiat, kristallivalaisimia, koristeellisia sisustusesineitä, valkoiseksi maalattuja puukalusteita sekä pellavan ja harmaan sävyisiä tekstiilejä. Näistä on tyylikäs maalaisromanttinen koti tehty. Liedossa sijaitseva omakotitalo löytyy myynnistä täältä.

Olohuoneessa huomion kiinnittää musta vanha piano, jonka päällä on peili sekä vanhat koristeelliset kynttilänjalat yhdessä kipsiveistoksen kanssa. Vanhat taulut on koottu kauniiseen asetelmaan ja samalla seinälle on vielä sijoitettu taulu ja peili jatkamaan linjaa. Mustaksi maalattu sohva, vanha matka-arkku ja vastapäisellä seinällä valkoisen lipaston päälle oleva musta varjostin, taljat ja virkattu matto rytmittävät huonetta. Valkoiset Tolix-tuolit sopivat vanhan puupöydän pariksi.

Runsas tyyli jatkuu vaivattomasti keittiöön. Kakluunia muistuttavan Uuniseppien takan vieressä seinään nojailee  puutikkaat ja vanha peltiämpäri toimii sille kaverina. Kauniit valkoiset astiat saavat olla avohyllyissä esillä ja vihreä maljakko korostuu upeasti kaapin päällä. Kaapin alimmat hyllyt on peittety pellavaverhoilla. Turkoosi ja ajan patinoima jakkara tuo pienen väripilkahduksen ja musta puuvillamatto toimii parina mustalle teollisuusvalaisimelle.

Ajan ja käytön jättämät kulumat saavat näkyä reilusti kalusteissa ja ne tuovat oman viehätyksensä tyyliin. Aterimet on koottu lasisiin purkkeihin ja miksi piilotella näin upeita käyttöesineitä.

Olohuone jatkuu vielä kirjasto-osioon, jossa on ruhtinaallisesti tilaa perheen kirjoille. Lasiovet suojaavat pölyltä ja helpottavat siivoamista. Hyllyn päälle on koottu vanhoja koriste-esineitä. Kirjoituspöytä yhdessä divaanin ja valaisimen kanssa muodostavat kotoisan luku- ja työnurkkauksen. Pieni vanha perintöjakkara on kuin kotonaan kirjoituslipaston vieressä.

Levollisessa makuuhuoneessa on vanha ladonovi sängynpäätynä. Harmaa pellavainen muhkea sängynpeitto toistaa samaa sävyä ja kokonaisuutta raikastaa vaaleammat tyynyt sekä valkoiset yöpöydät. Pieni kristallivalaisin antaa ylellisen loppusilauksen. Harsomaisen ohut verho on sijoitettu vain toisella puolelle ikkunaa ja se antaa kevyen vaikutelman.

Tyylistä ei tingitä kodinhoitohuoneessakaan. Pellavaverhot korvaavat osan kaapinovista, seinähyllyt ovat jykevät, suuret korit tuovat kotoisuutta, säilytysrasiat ovat kauniita, peili,  pienet kasvit ja kipsiveistos antavat ilmettä tilaan. Pyykinpesuaine on lasipurkissa pitsihattuineen. Täydellistä.

Hurmaava pieni huvimaja on sekin sisustettu uskollisesti kodin tyyliin. Millaisia teekutsuja täällä voi pitääkään? Tai ottaa kesäisin pienet päiväunet…