Tunnelmallinen hirsitalo mäntymetsän keskellä

Vuonna 2009 valmistunut kaksikerroksinen hirsitalo sijaitsee mäntyisellä rinnetontilla Pälkäneellä. Ympäröivien metsäreittien ja upeiden järvimaisemien ansiosta talo sopii niin arjen tukikohdaksi kuin vapaa-ajanviettopaikaksikin.

Kuusamo-talon massiivihirrestä rakennetussa kodissa luonnonraikasta ilmaa voi hengittää pihan lisäksi myös sisätiloissa. Tiiviiden, mutta luontaisesti hengittävien hirsien ansiosta ilmankosteus pysyy ihanteellisella tasolla – rakennus tuntuu kesähelteillä raikkaan viileältä ja talvipakkasilla kotoisan lämpimältä. Terveysvaikutustensa lisäksi maalattu hirsi on kaunis rakennusmateriaali, joka istuu metsämaisemaan täydellisesti.

Hirret kätkevät sisäänsä tilavan ja lämminhenkisen kodin. Alakerran korkeaan olohuoneeseen tulvii valoa useista ikkunoista ja makuuhuoneet piiloutuvat omaan rauhaansa yläkertaan. Huoneiden koristeellinen maalaisromanttinen sisustus yhdistelee raikasta valkoista ja rustiikkisia yksityiskohtia.

Keittiöitä talosta löytyy kaksin kappalein. Ruokailutilan yhteydessä sijaitsevassa vaaleasävyisessä keittiössä illallista voi kypsytellä perinteisen uunin lisäksi varaavan takan leivinuunissa. Samanaikaisesti erillisessä leivontaköökissä luonnistuu leipälapiolla vaikkapa lounaspizzan valmistus.

Talon suurelta terassilta avautuvat näkymät Kukkiajärvelle, jonka rannalla on paitsi yhteislaituri uimiselle myös asunnon oma venelaituri. Pihan kodikkaassa grillikodassa on mukava viettää hämäriä syysiltoja tulen loimussa, taljojen päällä istuskellen.

Katso pohjapiirros ja loput kuvat asunnon myynti-ilmoituksesta. Kurkkaa myös muut myynnissä olevat hirsirakenteiset ja grillikodan sisältävät talot.

Haluaisitko sinä asua tai viettää vapaa-aikaasi tässä hirsiunelmassa? Kommentoi alle.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi / Glik Kiinteistönvälitys