Trendikkäästi skandinaaviseen henkeen

Helsingin Käpylästä löytyy pieni ja viihtyisä koti, joka on sisustettu ennakkoluulottomasti ja kivoja ideoita toteuttaen tyylistä tinkimättä. Lopputuloksena on vaivattoman oloinen ja viihtyisä sisustus, joka kunnioittaa vanhan talon henkeä, mutta on samalla tiukasti mukana tämän ajan trendeissä.

 

Sisustuksen teemana on mustavalkoisuus ja tätä linjaa toteuttaa myös yhdelle seinälle sijoitettu moderni helminauha-aiheinen valokuvatapetti. Vastapainona valkoinen lautalattia ja vaalean romanttinen kuviotapetti puolestaan henkivät vanhan talon tunnelmaa. Modernit kalusteet ja graafiset tyynynpäälliset päivittävät asuntoa taas nykypäivään. Lamput roikkuvat rennosti huoneen poikki mustassa johdossa, sängyn päädyssä on yksinkertainen taivutettu rautatanko, jossa roikkuu valkoisen himmelin seurana pari valaisinta. Peili nojaa seinää ja rautalankakorissa säilytetään vilttejä ja villalankoja. Mustalla teipillä on merkitty lattiaan kenties kohta, josta avautuu asukkaan lempinäkymä.

 

Eleetön valkoinen laatikosto antaa tarvittavaa lisäsäilytystilaa ja piilottaa ylimääräiset tavarat katseilta. Sen päälle on koottu lasikaappeihin ja avohyllyille rakkaita muistoesineitä ja tauluja. Ruokailupöytä pinnatuoleineen tuo puunsävyä asuntoon ja on asetettu hauskasti hieman vinoittain. Näin se on kutsuvampi ja rikkoo samalla linjoja huonekalujen asettelussa. Seinän maalisävy sekä harmaa sohva ovat sulassa sovussa keskenään. Kiiltävä lautalattia lisää asunnon valoisuutta heijastamalla ikkunoista tulevaa luonnonvaloa. Mustaksi maalattu suuri kirjain ikkunalaudalla kerää katseita ikkunalaudalla.

 

Mustalla liitutaulumaalilla maalattu lyhyt seinäosuus ja mustavalkoraidallinen pieni matto rajaavat ikkunan edessä olevan kompaktin työpisteen. Pieneen tilaan sopii kevyen oloinen lasikantinen pöytä, jonka parina musta Eames DSW -tuoli on mainio. Ikkunalaudasta saa kätevästi lisää säilytystilaa. Valkoiset pallolamput toimivat kauniina yksityiskohtana sekä hyvänä tunnelmavalona. Taulut saavat nojata rennosti seinää vasten ja ritiläkorit kuuluvat ehdottomasti tyyliin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä mustaksi maalattu patteri. Miksi patterin pitäisikään aina olla valkoinen.

 

Eteisen seinien harmaata sävyä vasten korostuvat kauniisti puiset laatikot sekä mustavalkoiset säilytyspussit. Pieni hukkatila on otettu oivallisesti käyttöön ja laatikoissa sekä raidallisessa korissa säilyvät siististi kengät, huivit, hanskat jne. Yksinkertaisessa naulakossa roikkuvat kangaskassit voi myös hyödyntää säilyttämiseen ja näin käyttötavarat ovat näppärästi käden ulottuvilla. Pikkuruinen räsymatto on kotoisa ja sopii hyvin kodin tunnelmaan.