Trendikästä tehdastunnelmaa

Suunnittelijapariskunnan uniikki loft-asunto on rakennettu entiseen neuletehtaaseen Helsingin Kruununhaassa. Tässä upeassa kodissa on todellista tehdastunnelmaa ja tilantuntua.

Valoisa asunto on valkoinen lattiasta kattoon ja sinne on poikkeuksellisesti kaksi sisäänkäyntiä. Toinen on kauniin sisäpihan kautta ja toinen kadun puolelta, josta tullaan hallimaiseen eteiseen. Kauniit mustat riippuvalaisimet erottuvat hienosti valkoisista pinnoista. Kiiltävän valkoiseksi käsitelty puulattia sopii yhteen korkeakiiltoisten kaappien kanssa, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa.

 

Suuri keittiö ja ruokailutila ovat industrial-henkiset ja tilaa löytyy isommallekin ruokapöydälle. Keittiön ja olohuoneen välisen seinän upeat tehdasikkunat tekevät kodista väljän näköisen ja hyvin valoisan. Vanhat koulutuolit yhdessä puisen ruokapöydän kanssa muodostavat hyvän kokonaisuuden valkoista lattiaa vasten puun värin korostuessa kauniisti.

 

Keittiö on näyttävä kokonaisuudessaan. Teräspinnat yhdessä tummasaumaisen neliölaatan kanssa luovat rosoisen ja särmikkään ilmeen. Avohyllyjen astiat ja keittiön tasoilla olevat maustepurnukat ynnä muut esineet tuovat kuitenkin vähän myös kotoisuutta tilaan.

 

Olohuoneessa vallitsee valkoinen väri, johon on lisätty ripaus mustaa tuomaan kontrastia. Seinälle ripustetut mustat vaatteet ovatkin ihastuttava yksityiskohta olohuoneen sisustuksessa. Lattialle korkeiksi kasoiksi pinotut kirjat ja lehdet luovat huolettoman tunnelman. Kalusteet ovat tietysti myös valkoiset.

 

Kylpyhuone on hyvin pelkistetty ja perinteiset neliölaatat tekevät siitä hyvin mielenkiintoisen näköisen.  Seinälle on asennettu kätevä pitkä tanko ja S-koukuilla saa kätevästi monta pyyhettä ja kylpytakkia roikkumaan.

 

Makuuhuone on pelkistetysti mutta persoonallisesti sisustettu. Matala lattiatasolla oleva sänky on keskellä huonetta ja tekee huoneesta rauhallisen ja kotoisan oloisen.  Vanha kaappi on erityisen kaunis valkoisessa huoneessa.

 

Myös lastenhuoneessa on matalat sängyt, joista toisen yläpuolella on hauskat vanhat voimistelurenkaat. Niiden avulla voi vetää itsensä ylös aamulla. Säilytysjärjestelmä renkaineen on ihastuttavan erilainen.

Asunto on myynnissä täällä.