Tilaihme Töölön kattojen yllä

Tämä upea kerrostalokoti koki kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen sisustusarkkitehdin toimesta vuonna 2013. Huonejärjestys rakennettiin kokonaan uudelleen jokaista neliötä tarkkaan hyödyntäen. Avara asunto on nyt täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja laadukkaita materiaaleja.

 

Olohuone ja keittiö sijaitsevat läpitalon huoneiston toisessa päädyssä. Avokeittiössä moderni tyyli on toteutettu onnistuneesti yhdistämällä selkeitä linjoja tasapainoiseen värimaailmaan. Integroidut kodinkoneet, kuten mikroaaltouuni, jääkaappi ja liesituuletin, sulautuvat huomaamattomaksi osaksi keittiön kalusteita. Harmaan ja puun sävyjen värileikki jatkuu harmonisesti myös olohuoneen puolella. Siellä esimerkiksi pyökkinen kirjahylly koriste-esineineen on upotettu osaksi maalattua seinää.

 

 

Asunnon säilytystila ja valon määrä on pyritty maksimoimaan remontin yhteydessä. Makuuhuoneeseen kuljetaan näppärän walk-through -vaatehuoneen läpi. Lattiasta korkeaan kattoon asti ylettyviin vaatekaappeihin voi kätkeä sisäänsä vaateparin jos toisenkin. Kompakti työhuone löytyy omasta rauhastaan vaatehuoneen toiselta puolelta. Tyylikäs lasiseinä tekee tilasta avaran ja päästää valon kauniisti lävitseen.

 

 

Pienessä kylpyhuoneessa tila on niin ikään otettu kekseliäästi haltuun. Osa kiintokalusteista on suunniteltu vain tätä asuntoa varten ja teetetty puusepällä mittatilaustyönä. Suuret betonia jäljittelevät seinälaatat ja kromiset yksityiskohdat, kuten hanat ja pyyhekoukut viimeistelevät kylpyhuoneen minimalistisen tyylin.

 

 

Tässä asunnossa stadilaisuuden henki on läsnä jo ikkunoista ulos katsellessa – makuuhuoneesta aukeavat näköalat Helsingin olympiastadionin suuntaan. Töölö onkin yksi Helsingin perinteikkäimpiä kaupunginosia. Arkkitehtuuri huokuu historiaa ja Mannerheimintietä pitkin voi matkustaa keskustaan sporalla vain muutamassa minuutissa.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Helsingin Töölössä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
 Kuvat: Bo LKV / Oikotie.fi