Taiteen täyteinen koti

Vuonna 1850 rakennettu värikäs ja taidetta pursuava koti Porvoossa ihastuttaa. Asunnossa on yhdistetty modernia tunnelmaa arvokkaaseen empiretyyliin. Yläkerran ullakkotilasta on tehty asuintila, joka on hyvin loft-henkinen kattoparruineen ja vinoine kattoineen. Loppuvaikutelma on hyvin rento ja huoleton.

Talon sisääntuloaula on upea ja arvokkaan näköinen.

 

Keittiö ja ruokailutila kutsuvat luokseen kodikkaalla ja lämpimällä tunnelmallaan. Mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy kattoa myöten ja taidetta on seinillä yllin kyllin. Leveä lautalattia on maalattu vaaleaksi ja se toimii loistavasti oranssinpunaisten seinien kanssa luoden raikkaan ja puhtaan vaikutelman. Vanha puinen ruokapöytä tuo särmää ja rosoista tunnelmaa ruokailutilaan ja erilaiset tuolit pöydän ympärillä kruunaavat kokonaisuuden.

 

Aulatilan upea ikkuna ulottuu melkein lattiasta kattoon ja päästää kauniisti valoa sisään. Seiniä koristaa samainen viehättävä kukkatapetti kuin ruokailutilassakin, ja ylellistä tunnelmaa syntyy näyttävän kattokruunun ansiosta.

 

Yläkertaan tullessa on vastassa vihreä seinä. Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta, olohuone ja kylpyhuone.

 

Olohuoneessa on huoleton tunnelma. Seinä- ja kattoparrut ovat jätetty käsittelemättä ja ne tekevät loft tunnelman tilaan. Tehostevärit seinissä tuovat hauskasti kontrastia muuten vaaleaan ja simppelisti sisustettuun kotiin.

 

Yläkerran aulasta löytyy myös paljon taidetta ja taulut on sommiteltu käyttäen hyväksi koko seinän pinta-alaa. Vanhat huonekalut ja useat itämaistyyliset matot käyvät käsi kädessä talon hengen kanssa.

 

Makuuhuoneessa jatkuu sama rento tunnelma kuin muussakin talossa. Huoneen päädyssä on hauska korotus, johon on nostettu rakkaat nallet ja kauniit kyntteliköt esille.

 

Asunto ja lisää kuvia löytyy täältä.