Skandinaavista lumoa vanhassa puutalossa

Pornaisissa sijaitsee puutalo, joka on sisustettu sekä vanhaa että uutta yhdistelleen talon ikää ja tyyliä kunnioittaen. Sisustuksessa on käytetty kauniita vaaleita murrettuja sävyjä, joita on terästetty paikoitellen voimakkaimmilla väreillä. Lopputuloksena on kutsuva ja kotoisa asunto. 

Vanhat hirsiseinät on keittiössä jätetty paljaaksi ja ne korostuvat vaaleanharmaalla maalattua lautalattiaa vasten. Vaalea retrohenkinen Smegin jääkaappipakastin ja Wescon Pushboy -roskis ovat kauniita yksityiskohtia ja sopivat hyvin talon henkeen. Puiset tasot toistavat hirsiseinien sävyä ja jatkavat  lämmintä värilinjaa muuten valkoisessa keittiössä.

Ruokailutilan puupanelointi seinissä ja katossa on samaa sävyä kuin lattia. Valkoiset lattialistat ja ikkunat katkaisevat monotonisen värilinjan ja ulkoa aukeavan maiseman kanssa ei tarvitse väreillä kilpailla. Valkoinen ruokapöytä kiiltävine pintoineen tuo modernia ilmettä ja eloa huoneeseen. Tummien tuolien valkoiset jalat sopivat hyvin yhteen pöydän kanssa ja vaikutelma pysyy kevyenä. Riisipaperivalaisimet ovat  kevyet ja rennot. Huoneen perältä löytyy kiintopenkki, joka toimii sohvana ja ehkäpä myös säilytystilana. Musta patja ja lukuisat värikkäät tyynyt terästävät huonetta. Vanha ompelukone on kuin koru ja toimii mainiosti sivupöytänä.

Yläkerran makuuhuoneessa nähdään kauniita unia viistokaton alla. Väritys on minimaalinen ja keltainen matto tuo aurinkoisen fiiliksen huoneeseen. Sängyn lisäksi ainoat huonekalut ovat kevyt työpöytä, musta pinnanojatuoli sekä veikeä pieni turkoosi yöpöytä. Työpöydällä oleva Yki Nummen Modern Art -valaisin sopii erinomaisesti myös vanhaan puutaloon.

Lastenhuone on pitkänmallinen ja Ikean Kallax -kirjahylly katkaisee tilan sopivasti. Huoneen perälle on vauvansängyn lisäksi sijoitettu riviin valkoisia Ikean Malm-lipastoja, jotka säilövät sisäänsä paljon esimerkiksi vaatteita. Kaksi lastensänkyä on sijoitettu kiinni peräkkäin toisiinsa ja näin ne jatkavat pitkän huoneen vaikutelmaa. Musta lepakkotuoli toimii katseenkiinnittäjänä yhdessä pitkän ja leveäraidallisen maton kanssa. Värimaailma on pidetty jälleen yksinkertaisena, mutta lasten lelut arjen leikeissä tuovat huoneeseen runsaasti väriä ja vipinää.

Kylpyhuoneessa jatkuu mustavalkoinen väritys. Tiililadotut valkoiset seinäkaakelit toimivat aina kuten myös lattian pienillä mustilla napeilla koristellut laatat. Klassiset valinnat sopivat täydellisesti tähän taloon. Vanhasta lipastosta tehty allaskaapisto on kaunis ja persoonallinen. Laskutilaa on ruhtinaallisesti ja jos lempihajuvedet ja voiteet kokoaa tarjottimelle, niin taso on helpompi pitää siistinä. Suihkuverho tuo pehmeyttä tilaan ja vaalean turkoosi jakkara on pieni väriläiskä.

Tärkeänä yksityiskohtana mainittakoon vielä talon henkeen sopivat valokatkaisimet, pistorasiat ja ovenkarmit, jotka viimeistelevät tyylin.

Pornaisissa myynnissä olevia taloja löydät täältä.

Tutustu myös Asunnon osto-oppaaseen.