Seesteistä tunnelmaa

Kauniissa 1900-luvun alussa valmistuneessa kivitalossa sijaitsee valoisa ja kotoisa läpitalon kolmio. Kauniit valkoiseksi lakatut lautalattiat korostavat kodin valoisuutta ja lämmintä tunnelmaa.

Keittiössä näyttää hyvin viihtyisältä ja auringonkukat sekä yrtit tuovat sisälle ihanan kesäisen tunnelman. Valkoiset keittiön kaapistot ilman vetimiä ovat yhtenäiset ja terästasot tuovat niihin särmää. Ylähylly on avonainen, joten siihen saa laitettua esille kauneimmat astiat. Valkoisen neliskanttisen pöydän päällä oleva lasilevy tekee siitä heti arvokkaamman näköisen ja sen yläpuolella roikkuu Secto Designin skandinaavinen valaisin. Tuoleina ovat Eames DSW-tuolit yhdessä vanhojen maalista kuluneiden puutuolien kanssa.

 

Huoneiden lasiovet ovat todella viehättävät ja niiden ansiosta asunto saa hyvin avaran ilmeen. Klassinen Mademoiselle tuoli ihastuttaa eteisen päädyssä ja teräksiset kynttilälyhdyt ovat kauniit lastenhuoneen oven viereen asetettuina.

 

Olohuoneessa on todella lämmin tunnelma. Huomio kiinnittyy heti kauniiseen muhkeaan mattoon ja takkaan nurkassa. Puuhalot ovat kotoisasti esillä takan vieressä. Väripilkkuina toimivat ihana punaisenoranssi Arne Jacobsenin suunnittelema Ägget-nojatuoli ja värikäs taulu. Toinen nojatuoli on Swedesenin kauniisti muotoiltu Lamino-nojatuoli, joka on verhoiltu tummanharmaalla lampaankarvalla. Lämpimän hiekanruskea sohva on muhkean näköinen ja sen edustalla sohvapöytänä toimii kaunis 60-luvun tiikkinen pöytä sarja. Suuri kirjahylly on täynnä kirjoja, joita on ihana lukea takkatulen ääressä talven tullen.

 

Vanhempien makuuhuoneessa vallitsevat harmaan eri sävyt. Yksi seinä on maalattu lämpimän harmaanruskealla ja sama sävy toistuu myös päiväpeitteessä. Artekin musta Mademoiselle keinutuoli on päässyt makuuhuoneeseen ja sen vieressä lattialla on lämpöä tuova lampaantalja.

 

Lastenhuone on malliltaan pitkä ja kapea ja sisustettu simppelisti. Ikkunaa koristavat hauskat värikkäät pallot ja sängyllä on graafiset Marimekon tyynyt. Työtuolina on iloisesti kuvioitu Ikean Skruvsta-tuoli.

 

Kodissa on oma pieni sauna ja poreamme, joka tuo ripauksen ylellisyyttä elämään.