Rouhea yksiö rokkaa

Helsingin Kalliossa sijaitsee persoonallinen ja uniikki yksiö. Kaunis valkoinen lautalattia saa asunnon näyttämään entistä tilavammalta ja valoisammalta. Sisustuksessa on käytetty paljon tehdastyylisiä huonekaluja ja esineitä, jotka käyvät upeasti rosoiseen asuntoon.

Ovesta sisään astuessa aukeaa näkymät edessä oleviin käsittelemättä jätettyihin oviin. Huomio kiinnittyy myös nopeasti rosoiseen puiseen lipastoon, jonka maalit ovat kuluneet pois. Puiset elementit ovat ihastuttava kontrasti valkoisia puhtaanomaisia pintoja vasten.

 

Yksiö on saanut ilmettä alkoviin rakennetun korokkeen ansiosta, joka toimii myös säilytystilana. Helposti syntyy myös vaikutelma rauhallisesta nukkumapaikasta, sängyn ollessa eri tasolla muun asuinalan kanssa. Alkovin lautaseinä on kaunis yksityiskohta kerrostaloasunnossa ja se lisää rauhallista tunnelmaa. Katseenvangitsijana tässä asunnossa toimivat vanhat ja rosoiset katto- ja seinäparrut.

Katto- ja seinäparrujen avulla keittiö ikäänkuin rajaantuu muusta tilasta. Avokeittiö luo avaruutta asuntoon, jota lisää myös se, ettei yläkaappeja ole lainkaan. Tyylikkään ja modernin ilmeen keittiöön luovat mustat kaapit valkoista lattiaa vasten ja persoonallista ilmettä lisää välitilassa käytetty lauta, joka on samaa kuin alkovissakin. Keittiön saareke  tuo lisää työskentelypintaa keittiöön ja se myös jakaa jollain tapaa keittiötä ja olohuonetta toisistaan. Saarekkeen äärellä on kaksi nahkaista baarituolia, mutta myös pieni ruokapöytä löytyy kodista. Ruokapöytää ympyröivät upeat kirkkaan turkoosit tuolit, jotka ovat ihastuttavat väripilkut. Sekä ruokapöydän tuolit että baarituolit ovat peräisin A&A Designilta.

Päätyseinä on jätetty rosoiseksi ja maalattu vaaleanharmaalla luoden vaikutelman betoniseinästä. Remontin yhteydessä on kaivettu osittain esille kauniin punaista tiiliseinää, joka tuo särmää asuntoon. Huonekaluissa ja esineissä on paljon industrial-henkeä ja ne ovat valittu hyvin tilaan sopiviksi. Niistä suurin osa on hankittu sisustusliike A&A Designilta.  Tv-tasona toimii rennosti kaksi puulaatikkoa, joissa on samaa tunnelmaa kuin vieressä olevissa metallijakkaroissa, jonka toisen päällä on valaisimena toimiva valonheitin.

Kylpyhuone on yksinkertaisen tyylikäs. Tummat suuret laatat ovat näyttävät ja toimivat hyvin yhteen suihkukopissa olevien kapeiden suorakulmaisten laattojen kanssa. Pyykkipussi on hauska yksityiskohta simppelissä kylpyhuoneessa.

 

Asunto löytyy myynnissä täällä.

Tutustu myös Asunnon osto-oppaaseen.